Στο Λας Βέγκας πραγματοποιήθηκαν φέτος τα αποκαλυπτήρια της περίφημης λίστας των «50 Καλύτερων εστιατορίων του κόσμου», με ένα νέο εστιατόριο να καταλαμβάνει την πρώτη θέση.
Πρόκειται για το Disfrutar, στη Βαρκελώνη, που διαδέχθηκε το στέμμα από το εστιατόριο «Central», στη Λίμα του Περού.
Το πιο κλασικό ατομικό μενού κοστίζει 290 ευρώ, με μια «ελάχιστη» επιβάρυνση του ύψους των 160 ευρώ, για όποιον επιθυμεί να συνδυάσει το γεύμα του με κρασί.
Επιπλέον, προσφέρεται και ένα μοναδικό μενού για το τραπέζι που κοστίζει από 1.050 ευώ έως 390 ανά άτομο - όσο περισσότερα άτομα, τόσο χαμηλότερος ο λογαριασμός.
«Ο συνδυασμός εξαιρετικά ευφάνταστων πιάτων, αξεπέραστης τεχνικής μαεστρίας και παιχνιδιάρικης παρουσίασης, έχει ως αποτέλεσμα την γευστική εμπειρία μιας ζωής, γεμάτη εκπλήξεις και αναμνήσεις», έγραψε η επιτροπή του θεσμού «50 Best», για να δικαιολογήσει αφενός την πρωτιά και αφετέρου τις τσουχτερές τιμές του Disfrutar, που στα ισπανικά σημαίνει «απολαμβάνω».
Στις σπεσιαλιτέ του Disfrutar περιλαμβάνονται:
Ντόνατ με γέμιση χαβιάρι
Παγωμένο σάντουιτς με γκασπάτσο
Ταϊλανδέζικη σουπιά με καρύδα
Ολόκληρη τη λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2024 εδώ.
(Με πληροφορίες από skynews).