Ανατριχιαστικό πλάσμα μοιάζει με μέδουσα - Το τσίμπημα προκαλεί πόνο 3 ώρες

Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει το άγνωστο πλάσμα, με αρκετούς ειδικούς να παλεύουν να το αναγνωρίσουν.
Rafael Ben-Ari via Getty Images

Μία τουρίστρια έπεσε πάνω σε ένα «όμορφο» αλλά και «ανατριχιαστικό» θαλάσσιο πλάσμα στην άμμο κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου, σε παραλία της Αυστραλίας.

Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει το άγνωστο πλάσμα, με αρκετούς ειδικούς να παλεύουν να το αναγνωρίσουν.

Η ανακάλυψη έγινε από μια κάτοικο στο Broome, η οποία κράτησε απόσταση, αλλά τράβηξε μια εικόνα του μωβ και λευκού πλάσματος με τα λέπια, διαμέτρου 13 εκατοστών, με τα πλοκάμια του μπλεγμένα μεταξύ τους.

Οι Αυστραλοί το παρομοίασαν με την «περούκα της Μέδουσας» και θαύμασαν το πόσο «μεγαλοπρεπές» αλλά και απειλητικό φαινόταν, με πολλούς να προτείνουν ότι είναι καλύτερα ο παραθεριστής να μην πλησιάσει πολύ.

«Είναι πολύ όμορφο για να είναι ασφαλές. Η φύση τείνει να κάνει τα χειρότερα πράγματα όμορφα», παρατήρησε ένα άτομο.

Τα πλοκάμια της «κυματίζουν» σε αναζήτηση τροφής

Αφού αρκετοί θαλάσσιοι βιολόγοι παραδέχτηκαν ότι έμειναν άναυδοι από την ανακάλυψη, το πλάσμα αναγνωρίστηκε τελικά ως μια ριγωτή ανεμώνη ή ανεμώνη του Cockburn Sound.

Δεν είναι γνωστό ότι συχνάζουν στα νερά της Δυτικής Αυστραλίας, αλλά δεν αποτελεί «έκπληξη» ότι βρισκόταν εκεί, δεδομένου ότι κατοικούν στα νερά γύρω από την Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες, καθώς και στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο.

«Εμφανίζονται σε αμμώδεις και λασπώδεις βυθούς. Τα έχω δει σε νερά με βάθος μέχρι περίπου 20 μέτρα, αλλά και σε πολύ ρηχά νερά», δήλωσε ο θαλάσσιος οικολόγος Mike Van Keulen στο Yahoo News. «Τα πλοκάμια τους είναι αρκετά ενεργά και μπορούν να κυματίζουν όταν αναζητούν τροφή, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει μικρά ψάρια».

Η μέδουσα προκαλεί «δυσάρεστο» τσίμπημα στον άνθρωπο
Ο Van Keulen δήλωσε ότι η ανεμώνη Cockburn Sound προκαλεί επώδυνα τσιμπήματα «παρόμοια με έγκαυμα», τα οποία παραμένουν επώδυνα έως και 36 ώρες μετά την επαφή – προκαλώντας φουσκάλες μέσα στις πρώτες ώρες και ουλές που διαρκούν μήνες.

«Είναι άσχημο… η δευτερογενής μόλυνση είναι φυσικά ένα πραγματικό πρόβλημα με κάθε θαλάσσιο τσίμπημα και αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, [μπορεί] να οδηγήσει σε πληγές που χρειάζονται πολύ καιρό για να επουλωθούν», είπε.

Ο ίδιος εξήγησε ότι τα συμπτώματα ποικίλλουν ανάλογα με τη σοβαρότητα του τσιμπήματος και περιλαμβάνουν «ναυτία, εμετό, πονοκεφάλους, πυρετό, ακόμη και σοκ».

Δημοφιλή