Ανδρας πέτυχε σοκολάτα Mars χωρίς «κύματα» - Εγινε viral και πήρε αποζημίωση 2,5 ευρώ (Φωτό)

Οι σοκολάτες Mars κατασκευάστηκαν για πρώτη φορά στο Slough, στο Berkshire, το 1932 και εξακολουθούν να κατασκευάζονται στην πόλη.
Facebook/Harry Seager

Μια σοκολάτα Mars που δεν είχε «κύματα» στην επιφάνειά της, χάρισε στον άνδρα που την εντόπισε διαδικτυακή φήμη και αποζημίωση 2 λιρών Αγγλίας (2,40 ευρώ).

Όταν ο Harry Seager άνοιξε τη Mars του, παρατήρησε πως κάτι ήταν διαφορετικό: Η επιφάνειά της ήταν εντελώς λεία καθώς έλειπαν οι πολύ χαρακτηριστικοί της κυματισμοί. Τα «κύματα» που έλειπαν τον έκαναν να θελήσει να μάθει το γιατί κι επικοινώνησε με την εταιρεία παραγωγής για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Ο ίδιος δηλώνει στον Guardian πως σκοπός του δεν ήταν να τον αποζημιώσει η εταιρεία για το «ελαττωματικό» προϊόν - η γεύση της σοκολάτας ήταν ολόιδια, είπε. Ωστόσο ήθελε να μάθει «ποια βιομηχανική διαδικασία θα μπορούσε να είχε οδηγήσει στο να μην βρίσκεται στο πάνω μέρος του γλυκού ο γνωστός κυματισμός».

«Στην πραγματικότητα το είχα ξεχάσει και μετά την επόμενη μέρα το θυμήθηκα», είπε. «Και σκέφτηκα, Ω, ξέρεις τι; Θα τους στείλω μήνυμα και θα μάθω. Ξέρετε, ίσως κάτι να έχουν παραλείψει και να μην έχει εντοπιστεί το σφάλμα».

Ο 34χρονος ραδιοτηλεοπτικός υπάλληλος από το Aylesbury του Μπάκιγχαμσάιρ αναρωτήθηκε μάλιστα αν τα κύματα στις Mars είχαν καταργηθεί εντελώς. Η Mars Wrigley που παράγει τις σοκολάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο ωστόσο ήταν διστακτική και δεν εξηγούσε τι είχε πάει στραβά.

«Ήταν πολύ μυστικοπαθής σχετικά με αυτό, σαν να πήγαν αμέσως στην αποζημίωση, ναι, αντί να μου πουν ποιο ήταν το κατασκευαστικό ελάττωμα», είπε ο Harry Seager στον Guardian.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τελικά ότι η συγκεκριμένη σοκολάτα «ξέφυγε» από τη γραμμή παραγωγής της και διαβεβαίωσε τους καταναλωτές ότι τα κύματα στις Mars παραμένουν κανονικά.

Οι σοκολάτες Mars κατασκευάστηκαν για πρώτη φορά στο Slough, στο Berkshire, το 1932 και εξακολουθούν να κατασκευάζονται στην πόλη. Είναι οι πιο δημοφιλείς μπάρες σοκολάτας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Harry Seager πιστεύει ότι μπορεί να υπάρχει μέλλον στις ελαττωματικές σοκολάτες. «[Είναι] λίγο σαν να αγοράζεις σπασμένα μπισκότα, έτσι δεν είναι; Θα πρέπει να κάνουν σπασμένες μπάρες σοκολάτας. Αυτή είναι μια καλή ιδέα».

Δημοφιλή