Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης βλέπει να χάνεται η αυτοδυναμία, ο Τσίπρας δεν έχει ελπίδα να είναι πρώτο κόμμα

Τι είπε για το όνομα του κόμματος.
.
.
Eurokinissi

«Και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας έχουν βάλει τελευταία πολύ στο λόγο τους τις συνεργασίες. Και τα δύο κόμματα και οι ηγεσίες τους, βλέπουν ο ένας ότι η αυτοδυναμία του κουνάει το μαντήλι, και ο άλλος ότι δεν έχει καμία τύχη να είναι πρώτο κόμμα. Η άνοδος της παράταξής μας τους κάνει να βάζουν άλλα σενάρια στο τραπέζι. Αυτός που θα καθορίσει τι θα γίνει στην πατρίδα μας είναι ο ελληνικός λαός» είπε στο Mega ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«8 Μαΐου, όπως επέλεξαν τα μέλη μας, επιλέγουν το όνομα με το οποίο θα προχωρήσουμε. Εμείς θέλουμε τις κρίσιμες αποφάσεις να τις παίρνουμε όλοι μαζί. Θέλουμε ένα δημοκρατικό κόμμα», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης αναφορικά με το ποιο θα είναι τελικά το όνομα του κόμματος.

«Εγώ ζητώ από τους Έλληνες να μας τιμήσουν ώστε με ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ να γνωρίζουν ότι η πρωθυπουργία Τσίπρα και Μητσοτάκη θα αποτελούν παρελθόν. Αντί να λύσουν προβλήματα, άθροισαν στον ελληνικό λαό καινούργια προβλήματα. Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ διαίρεσαν τον ελληνικό λαό» είπε όσον αφορά το ενδεχόμενο συνεργασιών.

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «όταν σε ένα συνέδριο αποθεώνεται ο κ. Πολάκης είναι δείγμα αλλαγής και πολιτικής κατεύθυνσης; Και άλλοι άνθρωποι μίλησαν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, κανείς δεν αποθεώθηκε όπως ο κ. Πολάκης. Δυστυχώς δε συγκλίνουν οι προτεραιότητές μας. Ο διχαστικός λόγος για εμάς πρέπει να τεθεί στο περιθώριο. Το θέμα είναι ποιος έχει καθαρές απαντήσεις στα μεγάλα ζητήματα της χώρας».

«Φιλοδοξώ το κόμμα να είναι ισχυρό για να κλείσει τα σενάρια που είναι περιπετειώδη. Θέλουμε ισχυρή εντολή για να υλοποιήσουμε τις προτάσεις μας. Όσο πιο ισχυροί είμαστε, σενάριο πρωθυπουργίας Μητσοτάκη ή Τσίπρα δε θα υπάρξει. Αν είναι ισχυρή η παράταξή μας θα επιβάλουμε ένα διαφορετικό πρόγραμμα. Συγκυβερνήσεις για διανομή καρεκλών και εξουσίας δε θα κάνω», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν με όλα τα κόμματα σημεία που συμφωνούμε. Δεν μπορεί ο πολιτικός λόγος να είναι θεωρητικός ή γενικόλογος».

Δημοφιλή