Αντιδράσεις μετά την ανάρτηση Ακρίτα για παρέλαση μαθητή - Αιχμές από τη μητέρα του

Η Έλενα Ακρίτα χαρακτήρισε ως «αποτρόπαιο»» το συμβάν όπου 18χρονος μαθητής με αναπηρία σηκώθηκε να παρελάσει - «Έχω αφιερώσει τη ζωή μου για αυτό το παιδί», απαντά η μητέρα.
|
Η στιγμή που ο 18χρονος μαθητής παρελαύνει με την βοήθεια συμμαθητών του
Η στιγμή που ο 18χρονος μαθητής παρελαύνει με την βοήθεια συμμαθητών του
LamiaReport.gr

Η Έλενα Ακρίτα τοποθετήθηκε με δημόσια ανάρτηση για το περιστατικό με έναν 18χρονο μαθητή στη Λαμία, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και παρόλα αυτά ζήτησε να συμμετέχει στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. «Θα περιμένουμε την επόμενη χρονιά τους εναπομείναντες ανάπηρους πολέμου, τους ήρωες που παρελαύνουν με αμαξίδια, να σηκωθούν και να περπατήσουν», ανέφερε στην ανάρτησή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν μπορεί να βγαίνει δημόσια και να κατακρίνει την απόφαση του παιδιού μου να παρελάσει», απαντά η μητέρα του 18χρονου μαθητή.

Πιο συγκεκριμένα, η κα Ακρίτα έκανε την εξής ανάρτηση, στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook: «Με ρίγη εθνικής συνείδησης υποδέχτηκαν έντυπα και ιστοσελίδες το περιστατικό με ΑμεΑ μαθητή που σηκώθηκε από το αναπηρικό αμαξίδιο και περπάτησε υποβασταζόμενος στην παρέλαση. Ένα αποτρόπαιο δείγμα μισαναπηρισμού όπου ο «αρτιμελής» είναι ανώτερος από τον «ανάπηρο». Γιατί όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι αλλά μερικοί είναι πιο ίσοι από τους άλλους. Ένα ΑμεΑ άτομο «υστερεί» σύμφωνα με τους άγραφους νόμους μιας ρατσιστικής, κακοποιητικης κοινωνίας. Θα περιμένουμε την επόμενη χρονιά τους εναπομείναντες ανάπηρους πολέμου, τους ήρωες που παρελαύνουν με αμαξίδια, να σηκωθούν και να περπατήσουν. Ο ρατσισμός κρύβεται στις λεπτομέρειες. Εδώ, σε μια πράξη που αποθεώνεται για όλους τους λάθος λόγους.Τους τραγικά λάθος λόγους».

«Περήφανος που περπάτησε δίπλα στην ελληνική σημαία - Η κα Ακρίτα του κόβει τα φτερά»

Η ανάρτηση της κα Ακρίτα προκάλεσε αντιδράσεις στα social media, ενώ άμεση ήταν η απάντηση της μητέρας του 18χρονου Κωνσταντίνου. «Ήταν η πρώτη φορά που παρέλασε ο Κωνσταντίνος. Ένιωσε πάρα πολύ δυνατός και ίσος με τα άλλα παιδιά και πολύ υπερήφανος που περπάτησε δίπλα στην ελληνική σημαία. Από μόνος του ζήτησε να κάνει παρέλαση. Μου είπε “μαμά θέλω να κάνω παρέλαση”», τονίζει η μητέρα του Κωνσταντίνου. «Η κυρία Ακρίτα δεν μπορεί να βγαίνει δημόσια και να κατακρίνει την απόφαση του παιδιού μου να παρελάσει ισότιμα με τους άλλους συμμαθητές του, όταν εγώ ως γονιός έχω αφιερώσει τη ζωή μου καθημερινά γι’ αυτό το παιδί και φυσικά και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος προσπαθεί κάθε μέρα για το καλύτερο. Του κόβει τα φτερά, νιώθει ντροπή γι’ αυτό που έγινε», προσθέτει η μητέρα του 18χρονου μαθητή.

Δημοφιλή