
Με σαφείς βολές, επί της ουσίας, για την επιλογή Μητσοτάκη να τον επιλέξει και να τον διατηρεί στο κυβερνητικό σχήμα, παρεμβαίνει εκ νέου δημοσίως ο πρώην πρωθυπουργός με αφορμή την προσωπική αναφορά που έκανε γι αυτόν ο άλλοτε αντιπρόεδρος της κυβέρνησής του και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σε μιά σύντομη συνάντησή του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, αναφέρθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο που τον προέτρεψε να απομακρυνθεί από την ενεργό και καθημερινή πολιτική.
Επίσης με έξι λέξεις έδειξε την αποδοκιμασία του για τις αναρτήσεις του Νίκου Τσάφου για τα κατεχόμενα της Κύπρου και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί
Αναλυτικά ο διάλογος που είχε ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε ο κύριος Βενιζέλος χθες σας συνέστησε με πάρα πολλή αγάπη, όπως είπε, να αποχωρήσετε από την ενεργό καθημερινή πολιτική. Τι του απαντάτε;
Α. Σαμαράς: Με πολλή αγάπη του λέω και εγώ του Βαγγέλη ότι άλλη διαδρομή η δική του και άλλη η δική μου. Εγώ παραμένω παρών και μάχιμος όσο και αν αυτό ενοχλεί κάποιους.
Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε θέλετε να μας κάνετε ένα σχόλιο για το νέο υφυπουργό ενέργειας, τον κύριο Τσάφο;
Α. Σαμαράς: Είναι αδιανόητα πρωτόγνωρα και απαράδεκτα πράγματα. Ευχαριστώ