Aπίθανες ιδέες για χορτοφαγικά και vegan μεζεδάκια για το πιο δροσερό καλοκαιρινό μπάρμπεκιου

Θέλουμε τα θερινά πάρτι στην αυλή πιο πολύχρωμα, πιο δροσερά και 100% πιο υγιεινά. Και αυτό αποτελεί τάση. Γιατί να μείνουμε πίσω;
Η μείωση του κρέατος, των γαλακτοκομικών και των επεξεργασμένων τροφίμων έχει μια σειρά από οφέλη, ενώ οι φυτικές δίαιτες είναι πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα και χαμηλότερες σε θερμίδες και χοληστερόλη.
Halfpoint Images via Getty Images
Η μείωση του κρέατος, των γαλακτοκομικών και των επεξεργασμένων τροφίμων έχει μια σειρά από οφέλη, ενώ οι φυτικές δίαιτες είναι πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα και χαμηλότερες σε θερμίδες και χοληστερόλη.

Τα μπάρμπεκιου και τα πάρτι στην αυλή είναι συνώνυμα του καλοκαιριού. Και είτε είμαστε χορτοφάγοι, είτε θέλουμε να εξερευνήσουμε πιο υγιεινές επιλογές, είτε απλώς θέλουμε να προσφέρουμε γευστικές εναλλακτικές για όλους μας τους καλεσμένους, τα πιάτα με βάση τα φυτικά προϊόντα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο επόμενο σουαρέ στον κήπο ή την ταράτσα.

Μια χορτοφαγική διατροφή επικεντρώνεται στα λαχανικά, τα φρούτα, τα όσπρια και τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Για όσους την ακολουθούν, ακόμα κι αν περιστασιακά τρώνε κρέας, αυγά και γαλακτοκομικά, τα γεύματα με τρίτους μπορεί να είναι αληθινή πρόκληση.

Τα παραδοσιακά σνακ για ένα μπάρμπεκιου, συνήθως περιλαμβάνουν χάμπουργκερ, χοτ ντογκ και άλλες επιλογές, κατά βάση με κρέας. Κι αν θέλουμε να «μεταμορφώσουμε» τα καλοκαιρινά μας μπάρμπεκιου με υγιεινά και γευστικά πιάτα; Ας δοκιμάσουμε μερικές vegan ή χορτοφαγικές επιλογές.

Γιατί; Διότι η μείωση του κρέατος, των γαλακτοκομικών και των επεξεργασμένων τροφίμων έχει μια σειρά από οφέλη, ενώ οι φυτικές δίαιτες είναι πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα και χαμηλότερες σε θερμίδες και χοληστερόλη. Συν τοις άλλοις, η κατανάλωση φυτικών τροφίμων μπορεί να είναι φθηνότερη και καλύτερη και για το περιβάλλον.

Από χορτοφαγικά μπέργκερ μέχρι πατατοσαλάτα και φασόλια φούρνου, υπάρχουν δεκάδες πιάτα ιδανικά για ένα καλοκαιρινό μπάρμπεκιου. Όποιο κι αν είναι το αγαπημένο μας έδεσμα, σίγουρα υπάρχει μια γευστική εναλλακτική με βάση τα φρούτα, τα λαχανικά ή τα όσπρια. Ιδέες υγιεινές, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και χορταστικές.

Φυτικές εναλλακτικές για τις αγαπημένες μας συνταγές

Αντί για ψητό κρέας

Μπορούμε να ψήσουμε τόφου ή τέμπε, ένα ζυμούμενο προϊόν σόγιας, πολύ πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, καθώς και ωφέλιμα βακτήρια.

Ακόμη, μπορούμε να ετοιμάσουμε μπιφτέκια μαύρων φασολιών αντί για μπιφτέκια βόειου κρέατος. Επιπλέον, οι μπριζόλες μανιταριών ή οι μπριζόλες από κουνουπίδι είναι εξίσου χορταστικές και υγιεινές.

Μαριναρισμένες και καρυκευμένες, όλες οι παραπάνω χορτοφαγικές επιλογές είναι ένα κι ένα για τις μαζώξεις μας για φαγητό στον κήπο.

Στη σχάρα, μπορούμε επίσης να ψήσουμε μπάμιες, καλαμπόκι, σπαράγγια, ροδάκινα ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο ή λαχανικό απολαμβάνει η οικογένειά μας.

Κυρίως πιάτα χωρίς κρέας

Τα σουβλάκια φρούτων και λαχανικών αποτελούν ένα καταπληκτικό κυρίως πιάτο για τους λάτρεις της χορτοφαγικής διατροφής. Προσθέτουμε πιπεριές, σκουός, μανιτάρια, κρεμμύδια, ανανά, τόφου, τέμπε ή σεϊτάν για έξτρα πρωτεΐνη.

Και από σαλάτα;

Η πατατοσαλάτα, η μακαρονοσαλάτα και η λαχανοσαλάτα είναι εύκολο να αναδημιουργηθούν με vegan συστατικά και vegan μαγιονέζα.

Και όσο περιμένουμε τα κυρίως;

Τα λαχανικά με χούμους, μερικές φέτες καρπούζι και τα σπιτικά πατατάκια από τορτίγια με ντρέσινγκ από μπαλσάμικο, μουστάρδα και μέλι ή για τους πιο ψαγμένους μια σως μάνγκο θα κάνουν μέχρι και την αναμονή σούπερ απολαυστική.

Αρκεί να μην τσιγκουνευτούμε τα καρυκεύματα και το ντρέσινγκ

Κανένα μαγείρεμα δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς τα σωστά καρυκεύματα και τις σωστές σως. Η κέτσαπ και η μουστάρδα είναι τα συνηθισμένα προϊόντα, αλλά μπορούμε να δοκιμάσουμε τη σπιτική εκδοχή. την αγαπημένη σας ή ακόμα και δοκιμάστε μια σπιτική vegan εκδοχή. Το ίδιο και για την σάλτσα μπάρμπεκιου και τη σάλτσα Thousand Island.

Για να δοκιμάσουμε ακόμα περισσότερα...

Η προετοιμασία ενός δείπνου στην αυλή απαιτεί προγραμματισμό: Καθίσματα και τραπέζια κήπου, παιχνίδια της αυλής για τα παιδιά, προπάνιο για τη σχάρα. Γιατί να πάρουμε πάνω μας και το μενού από την αρχή μέχρι το τέλος;

Καθώς σχεδιάζουμε τη λίστα με τα σνακ, τα ολόφρεσκα ψητά λαχανικά, όπως το καλαμπόκι ή τα σπαράγγια και οι χορταστικές φυτικές πρωτεΐνες όπως τα μπιφτέκια από φασόλια ή οι καπνιστές μπριζόλες tofu είναι ένα κι ένα.

Αλλά η συμμετοχή των φίλων και της οικογένειάς στην προετοιμασία του φαγητού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δοκιμάσουμε ακόμα περισσότερες συνταγές.

Γιατί λοιπόν να μην ζητήσουμε από κάθε επισκέπτη να φέρει ένα πιάτο με βάση τα φυτικά προϊόντα και να το μοιραστεί με τους υπόλοιπους καλεσμένους; Θα είναι τόσο δημιουργικό και γενναιόδωρο!

(Mε πληροφορίες από Associated Press).