Aπολογία Πισπιρίγκου: «Καλή μάνα μπορεί να μην ήμουν. Οχι όμως δολοφόνος...Κάποιος ήθελε να στήσει εγκλήματα»

Με βρεφική κούκλα ανά χείρας κατά την τελευταία ημέρα της απολογίας της. “Αν έχεις γάμο προβληματικό, εργαλειοποιείς τα παιδιά για να τον έχεις κοντά σου, δεν τα σκοτώνεις".
Μεταγωγή της Ρ.Πισπιρίγκου στα δικαστήρια της Ευελπίδων
Μεταγωγή της Ρ.Πισπιρίγκου στα δικαστήρια της Ευελπίδων
Eurokinissi

Με μια βρεφική κούκλα ανά χείρας ξεκίνησε την όγδοη ημέρα της απολογίας της η Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

Η κατηγορούμενη κλήθηκε να εξηγήσει στο δικαστήριο πως είχε τοποθετηθεί το περιβόητο πανάκι στην κούνια της 6 μηνών Ίριδας, όταν εντοπίστηκε νεκρή, το πρωινό της 21ης Μαρτίου 2021.

Το πανάκι εντοπίστηκε στην άκρη της κούνιας, ανάμεσα στο στρώμα και τα κάγκελα και όχι στο μαξιλάρι.

«Είπα σήμερα ότι δε θα κλάψω, αλλά είναι δύσκολο για εμένα γιατί η κούκλα έχει τα μάτια της Ίριδας», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου πιάνοντας την κούκλα στα χέρια της, προσπαθώντας να δείξει σε δικαστές και ένορκους σε ποιο σημείο σε σχέση με το παιδί βρέθηκε το πανάκι.

Πρόεδρος: Μου κάνετε διάφορες εκδοχές. Ποια να κρατήσω; Εδώ μας δείχνετε ότι ακουμπάει σε ώμο, στέρνο και μαξιλάρι.

Κατηγορούμενη: Αυτή είναι η εκδοχή.

Πρόεδρος: Και η Δήμητρα, η αδερφή σας, παρόλο που μας έχει δώσει μια αναλυτικότατη περιγραφή για το πώς ήταν το παιδί, πως το εντόπισε, πως ήταν τα μάτια του και πως είχε στρέψει το κεφαλάκι του αριστερά και όχι δεξιά, το πανάκι δεν το είδε, ούτε το έπιασε, ούτε το είδε το πανάκι να πέφτει;

Κατηγορούμενη: Μέσα στο σκοτάδι;

Πρόεδρος: Μέσα στο σκοτάδι είδε και όλα τα υπόλοιπα που περιέγραψε. Πώς γίνεται το πανάκι να βρέθηκε από την άλλη πλευρά;

Κατηγορούμενη: Θα έπεσε όταν τη σήκωσε η Δήμητρα.

Πρόεδρος: Θα έπεφτε και θα έκανε τούμπα το πανάκι να βρεθεί από την άλλη πλευρά;

Κατηγορούμενη: Από το τράνταγμα που έκανε στο παιδί εκείνη την ώρα η Δήμητρα.

″Καλή μάνα μπορεί να μην ήμουν. Οχι όμως δολοφόνος”

Σε άλλο σημείο της απολογίας ανέφερε: «Από εμένα και έπειτα έχω παρακολουθήσει πάρα πολλές μεταγωγές. Στη μεταγωγή μου σταμάτησε η κλούβα απέξω, για να με πάνε στο κτίριο 9. Πέρασα από μπροστά από 3.000 κόσμο. Φώναζαν, έβριζαν. Πρώτη φορά φόρεσα στη ζωή μου κουκούλα και αλεξίσφαιρο. Χώρια τι είχα περάσει στη ΓΑΔΑ. Οποιος έχει πάει στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ καταλαβαίνει. Οι αστυνομικοί μου … Μου έδειχναν βίντεο από το τι συνέβαινε στο σπίτι μου στην Πάτρα, να έχει μαζευτεί κόσμος απέξω να φωνάζουν, να βρίζουν ο κόσμος και οι δικοί μου να είναι ταμπουρωμένοι μέσα και να μου λένε οι αστυνομικό ότι οι γονείς μου θέλουν να αλλάξουν όνομα και να φύγουν μακριά. Το κεφάλι μου χτυπούσε στον τοίχο από τα χαστούκια που μου έδιναν. Και μου έλεγαν να ομολογήσω. Αλλά τι να ομολογήσω; Κάτι που δεν έχω κάνει; Περνάω από όλο αυτό, που έγινε επίτηδες για να περάσω μέσα από τον όχλο στην Ευελπίδων. Ήμουν στο έλεος του θεού. Γιατί; Για την κοινωνία. Γιατί ο άλλος δεν είχε τι να κάνει σπίτι του, να κοιτάξει την οικογένειά του. Ήθελε να πάρει την πέτρα και το μπουκάλι να το πετάξει σε εμένα. Σας το είπα: καλή μάνα μπορεί να μην ήμουν. Οχι όμως δολοφόνος. Χωρίς τίποτα, χωρίς απόδειξη. Γιατί; Γιατί κάποιος ήθελε να στήσει εγκλήματα. Αυτός που το έκανε είναι άρρωστος. Αυτός και όλη του η παρέα. Είναι άρρωστοι δεν πρέπει να κυκλοφορούν. Είναι επικίνδυνοι. Φτιάχνουν ιστορίες, φτιάχνουν εγκλήματα».

Έπειτα από οκτώ συνεδριάσεις η Ρούλα Πισπιρίγκου απευθύνθηκε στο δικαστήριο για τελευταία φορά ολοκληρώνοντας την απολογία της.

«Ελπίζω στη δίκαιη απόφαση σας, το φωνάζω από την πρώτη στιγμή. Δολοφόνος δεν είμαι. Κανένα από τα παιδιά μου, ούτε τη Μαλένα, ούτε την Ίριδα, ούτε την Τζωρτζίνα δεν σκότωσα. Εύχομαι κανείς σας να μη βρεθεί στη θέση μου. Όχι για παιδί, έστω και για συγγενή. Σαν άνθρωπος μπορεί να έκανα έναν λάθος γάμο. Δεν ξέρουμε τι παντρευόμαστε, τι θα μας βγει στην πορεία. Όλοι κάνουμε λάθη. Δεν έχει καμία σχέση όμως με τα παιδιά μου. Είναι άλλο κομμάτι ο γάμος, άλλο κομμάτι τα παιδιά μας. Η οικογένεια μου έχει αντέξει πολλά. Η αδερφή μου είναι άνεργη. Λέει το όνομα της και της κλείνουν τα τηλέφωνα και οι πόρτες. Η μητέρα μου έχει έναν χρόνο να πάει για δουλειά. Ο πατριός μου θέλει να γυρίσει ξανά στα καράβια και του κλείνουν τις πόρτες. Ο θείος μου πάει και δουλεύει σεζόν κι ας είναι πάνω από 60. Και όλα αυτά για να βγάλω εγώ φυλακή. Και έχω δύο δικηγόρους που είναι στο πλευρό μου. Την κ. Μπάκα που είναι αφανής ήρωας και τον κ. Κούγια που θα έρθει να αγορεύσει με δύναμη ψυχής. Για εμένα και για τα παιδιά αυτά. Σας ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε και ελπίζω να είναι δίκαιη αυτή τη φορά η απόφαση για εμένα», ανέφερε η Ρούλα Πισπιρίγκου ολοκληρώνοντας την απολογία της.

Μετά την έναρξη της διαδικασίας η κατηγορούμενη παρέδωσε στο δικαστήριο ένα ιδιόχειρο σκαρίφημα της διαρρύθμισης του ογκολογικού νοσοκομείου «Ελπίδα» εξηγώντας πάνω σε αυτό τις κινήσεις της την ημέρα που η 3,5 ετών Μαλένα έφυγε από τη ζωή.

«Αργήσατε να ενημερώσετε τους γιατρούς; Αυτό είναι το ζητούμενο», ρώτησε η Πρόεδρος του δικαστηρίου μετά τις επανειλημμένες προσπάθειες της κατηγορουμένης να θυμηθεί τον χρόνο που μεσολάβησε από την ώρα που εντόπισε το παιδί αναίσθητο, μέχρι να ενημερωθούν οι γιατροί.

Πρόεδρος: Εσείς δεν είχατε αγωνία να κοιτάτε το τηλέφωνο σας πόση ώρα έχει περάσει; Πόση ώρα προσπαθούν αυτοί οι άνθρωποι να σώσουν το παιδί σας;

Κατηγορούμενη: Όχι γιατί να με νοιάζει πόση ώρα έκαναν; Έμενα με ένοιαζε να τη σώσουν.

Σε μια αποστροφή του λόγου της, αμφισβητώντας το χρονικό διάστημα των 8 με 10 λεπτών που κατέθεσε ο αναισθησιολόγος ότι χρειάστηκε για να φτάσει στον θάλαμο της Μαλένας, η κατηγορούμενη απάντησε ειρωνικά: «Κι αν ήταν ο Μπολτ θα έφτανε σε 3 δευτερόλεπτα».

«Δεν είμαι εμμονική με τον Δασκαλάκη»

Η κατηγορούμενη συνέχισε την επίθεση σε όσους την κατηγορούν, στρέφοντας τα βέλη της εναντίον όλων για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

«Πείτε μου ποιος δολοφόνος, ποιος ένοχος για δολοφονία θα έδινε πανάκι, θα έκανε μήνυση και θα είχε αίμα στα χέρια του με υποτιθέμενη κεταμίνη…Μου βάλανε κίνητρο τον Δασκαλάκη στην Τζωρτζίνα! Ποια εμμονή; Ένας προβληματικό γάμος ήταν. Αν έχεις γάμο προβληματικό, εργαλειοποιείς τα παιδιά για να τον έχεις κοντά σου, δεν τα σκοτώνεις που ξέρεις ότι έτσι θα τον χάσεις», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Εισαγγελέας: Έχετε χάσει δύο παιδιά. Και λίγες ημέρες μετά τον δεύτερο θάνατο είστε μέσα στο νοσοκομείο με την Τζωρτζινα. Και εσείς στέλνετε μηνύματα και ρωτάτε αν φοράει βέρα. Ή αν διάγραψε από το Facebook ότι είναι παντρεμένος. Εσείς πως θα χαρακτηρίζατε μια μάνα που θα έκανε κάτι τέτοιο;

Κατηγορούμενη: Ότι δεν έχει μυαλό. Όχι εμμονική. Εμμονή είναι να μη σε αφήνει να αναπνεύσεις, να σε παρακολουθεί, να σε ελέγχει. Αυτά θεωρώ εμμονή, να σου κάνει τον βίο αβίωτο. Εργαλειοποίηση είναι να παίρνεις τα παιδιά σου και να τα κάνεις βίντεο κλιπ, όπως έκανε ο κ. Δασκαλάκης.

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή