Αργεντινή: Μια πόλη αντιμέτωπη με την εισβολή χιλιάδων παπαγάλων (βίντεο)

Σκηνικό που παραπέμπει στο κλασικό θρίλερ του 1963 του Άλφρεντ Χίτσκοκ «Τα Πουλιά».
Richard McManus via Getty Images

Μια κωμοπόλη της Αργεντινής, το Χιλάριο Ασκασούμπι, κοντά στις ακτές του Ατλαντικού, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τους... παπαγάλους.

Χιλιάδες παπαγαλάκια σε πράσινα, κίτρινα, κόκκινα χρώματα έχουν εισβάλει στην πόλη, εξαιτίας της αποψίλωσης των γύρω λόφων, σύμφωνα με βιολόγους. Τσιμπούν τα ηλεκτρικά καλώδια της πόλης, προκαλώντας διακοπές στην ηλεκτροδότηση και φέρνουν σε απόγνωση τους κατοίκους με τις διαπεραστικές κραυγές τους και το γεγονός ότι κουτσουλάνε παντού.

«Οι πλαγιές εξαφανίζονται και αυτό τα οδηγεί να έλθουν κοντύτερα στις πόλεις για να βρουν φαγητό, καταφύγιο και νερό», δήλωσε η βιολόγος Νταϊάνα Λέρα, εξηγώντας ότι μεγάλο μέρος των δασικών εκτάσεων της Αργεντινής έχει σταδιακά χαθεί τα τελευταία χρόνια.

Εδώ και λίγα χρόνια, οι παπαγάλοι ξεκίνησαν να φθάνουν στην πόλη, αναζητώντας καταφύγιο για το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Ενίοτε, σύμφωνα με ντόπιους, αντιστοιχούν έως και 10 παπαγάλοι για τον καθένα από τους 5.000 κατοίκους της πόλης. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα πτηνά μεταναστεύουν νότια, στους λόφους της Παταγονίας, για την εποχή της αναπαραγωγής.

🇦🇷 En Hilario Ascasubi, Argentina, los residentes enfrentan una plaga de loros por la deforestación.pic.twitter.com/8f72qKd541

Los pájaros ocupan alambres y techos, aterrorizando a los lugareños. Las imágenes evocan el clásico thriller "Los pájaros" de Hitchcock, con cientos de…

— ULTIMA HORA EN 𝕏 (@ultimahoraenx) September 30, 2024

Σε εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας καταγράφονται εκατοντάδες πτηνά να κουρνιάζουν κατά μήκος των ηλεκτρικών καλωδίων και σε πυλώνες ή η σκιά τους διακρίνεται το σούρουπο ενώ μαζεύονται σε κτίρια και σε μια εκκλησία, ένα σκηνικό που παραπέμπει στο κλασικό θρίλερ του 1963 με την υπογραφή του Άλφρεντ Χίτσκοκ «Τα Πουλιά».

Οι κάτοικοι της πόλης έχουν επιχειρήσει με διάφορους τρόπους να τα τρομάξουν για να φύγουν, όπως με τον θόρυβο ή με τη χρήση λέιζερ, όμως τίποτα δεν έχει αποτέλεσμα.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε την αποκατάσταση του φυσικού μας περιβάλλοντος», είπε η Λέρα.

«Όμως μέχρι αυτό να συμβεί, πρέπει να σκεφτούμε στρατηγικές που θα μας επιτρέψουν να ζούμε μαζί όσο το δυνατόν πιο αρμονικά μέσα στις πόλεις μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Δημοφιλή