Αστυνομικός ανάγκασε γυναίκα με αναπηρία «να βγάλει το παντελόνι της»

Στο αεροδρόμιο της Ινδίας.
suman bhaumik via Getty Images

Είναι αλήθεια, ότι το κράτος της Ινδίας δεν αντιμετωπίζει με τον καλύτερο τρόπο τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Για παράδειγμα, το 2016 επιτέθηκαν σε έναν άνθρωπο, επειδή δεν σηκώθηκε στον εθνικό ύμνο της χώρας. Ο άνθρωπος αυτός καθόταν σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Οι Αρχές του αεροδρομίου της Καλκούτα στην Ινδία απολογήθηκαν σε δύο ακτιβίστριες με αναπηρία, μία από τις οποίες καταγγέλλει ότι την ανάγκασαν να βγάλει το παντελόνι της.

Ένα δυσάρεστο και προσβλητικό γεγονός φέρεται να συνέβη στο αεροδρόμιο της Καλκούτα στην Ινδία, με τις αρχές του αεροδρομίου να αναγκάζονται τελικά να απολογηθούν. Μια από αυτές καταγγέλει ότι την ανάγκασαν να βγάλει το παντελόνι της, αν και είναι ανάπηρη.

Όπως αναφέρει το BBC, η Κούου Ντας, που έχει επιζήσει από πολυομελίτιδα, αναγκάστηκε να βγάλει το παντελόνι της , καθώς της ζητήθηκε να βγάλει τον ειδικό νάρθηκα που φορούσε στο πόδι της. Από την άλλη, η δεύτερη γυναίκα, η Τζέτζα Γκός, που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, δήλωσε ότι απαγορεύεται να ταξιδέψει χωρίς συνοδό. Οι δύο γυναίκες θα πετούσαν προς το Νέο Δελχί για μία σύνοδο σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών με παράλυση.

Αν και εν τέλει τους επιτράπηκε να ταξιδέψουν μετά τη φασαρία που έκαναν, αναφέρουν ότι ένιωσαν «προσβεβλημένες και ταπεινωμένες».

«Όταν αρνήθηκα να βγάλω το παντελόνι μου, η υπάλληλος κάλεσε συνάδελφό της και είπε μπροστά μου ότι δεν είχε δει ποτέ κάποια σαν και εμένα. Ήταν σαν να έχω έρθει από άλλον πλανήτη. Πόση αναισθησία δείχνει αυτό;», δήλωσε εκνευρισμένη η Ντας, συμπληρώνοντας ότι δεν έχει παρατηρήσει παρόμοια αντιμετώπιση σε άλλο αεροδρόμιο παγκοσμίως.

Μετά τη δημοσίευση του θέματος από τα ΜΜΕ της Ινδίας, οι Αρχές του αεροδρομίου της Καλκούτα αναγκάστηκαν να απολογηθούν μέσω Τουίτερ. Σημειώνεται, ότι πριν δυο χρόνια είχε ανακοινωθεί από τις ίδιες τις αρχές ότι τα άτομα με προσθετικά μέλη δεν θα περνάνε από έλεγχο.

Δημοφιλή