Αγνοείται υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδονησίας

Με 53 μέλη πληρώματος.
Το 1.395 τόνων KRI Nanggala-403 ενώ φτάνει στο λιμάνι της Σουραμπάγια.
Το 1.395 τόνων KRI Nanggala-403 ενώ φτάνει στο λιμάνι της Σουραμπάγια.
AFP Contributor via AFP via Getty Images

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδονησίας αναζητά υποβρύχιο που αγνοείται με 53 μέλη πληρώματος, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν σήμερα (τοπική ώρα), και ζητά βοήθεια από την Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη στην επιχείρηση έρευνας, όπως δήλωσε σήμερα στο Reuters ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Το γερμανικής κατασκευής υποβρύχιο KRI Nanggala-402 πραγματοποιούσε άσκηση με τορπίλη σε ύδατα βόρεια της νήσου Μπαλί σήμερα, αλλά απέτυχε να διαβιβάσει τα αποτελέσματα, όπως αναμενόταν, δήλωσε εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού.

«Συνεχίζουμε να ερευνούμε τα ύδατα του Μπαλί, 60 μίλια (96 χλμ) από το Μπαλί, για 53 ανθρώπους», δήλωσε στο Reuters με γραπτό μήνυμά του ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Χάντι Τζατζάντο.

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεσων επιβεβαίωσε ότι η χώρα ζήτησε τη βοήθεια της Αυστραλίας και της Σιγκαπούρης στις έρευνες για το υποβρύχιο και τα αγνοούμενα μέλη του πληρώματος. Δήλωσε ότι η επαφή με το σκάφος χάθηκε στις 4.30 π.μ. (τοπική ώρα) σήμερα.

Εκπρόσωποι των υπουργείων Άμυνας της Αυστραλίας και της Σιγκαπούρης δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

Το 1.395 τόνων KRI Nanggala-402 κατασκευάστηκε στη Γερμανία το 1978, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της γραμματείας του ινδονησιακού υπουργικού συμβουλίου, και υποβλήθηκε σε διετή διαδικασία επισκευής στη Νότια Κορέα, η οποία ολοκληρώθηκε το 2012.

Η Ινδονησία είχε στο παρελθόν στόλο 12 υποβρυχίων που αγοράστηκαν από τη Σοβιετική Ένωση για να πραγματοποιεί περιπολίες στο αρχιπέλαγός της. Τώρα διαθέτει στόλο με μόνο πέντε υποβρύχια, μεταξύ των οποίων δύο υποβρύχια γερμανικής κατασκευής Τύπου 209 και τρία νεότερα νοτιοκορεατικά σκάφη.

Η Ινδονήσια επιδιώκει να αναβαθμίσει τις αμυντικές της δυνατότητες, αλλά μέρος του εξοπλισμού της, που είναι ακόμα σε διαδικασία συντήρησης και επισκευής, είναι παλαιό και τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί θανατηφόρα δυστυχήματα που αφορούν κυρίως παλαιότερα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοφιλή