Πρόκειται για κάτι μεγαλύτερο από τη διάλυση ενός κόμματος.
.
.
Eurokinissi

Ξεκίνησε με την άνετη επικράτησή του στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ πριν ένα χρόνο. Η επιχείρηση πλήρους μεταστροφής του κόμματος, ή κατά κάποιους συνωμοσιολόγους ή ρεαλιστές - αναλόγως την οπτική του καθενός - η επιχείρηση διάλυσής του εκ των έσω με το πρόσχημα της επανίδρυσης.

Έκτοτε, ήταν τόσες πολλές οι συγκρούσεις που σημειώθηκαν, ώστε είναι δύσκολο να κρατήσει κανείς χρονικό όλων των επεισοδίων που έλαβαν χώρα μετά την εκλογή του.

Είχαμε τη διάσπαση, με την αποχώρηση 9 βουλευτών και τη δημιουργία νέου κόμματος, της Νέας Αριστεράς με την προσθήκη δύο ακόμη βουλευτών από την λεγόμενη «ομπρέλα». Σχεδόν ταυτόχρονα με την αποχώρηση πολλών μεσαίων στελεχών.

Διάσπαση είχαμε και στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, με την αποχώρησή του 70% των οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα.

Είχαμε την απόλυση του Γενικού Διευθυντή του κόμματος.

Την κατάρτιση ερωτηματολογίου για την ταυτότητα του κόμματος που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από επιφανή στελέχη, πρώην διατελέσαντες υπουργούς και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν παραμείνει στο κόμμα.

Την απειλή διενέργειας δημοψηφίσματος με θέμα τη διαγραφή επιφανών μελών που εξέφρασαν εξ αρχής τις σφοδρές διαφωνίες τους για την καταλληλότητα του προέδρου.

Το κλείσιμο της εφημερίδας Αυγή.

Την αποτυχημένη παρέμβαση Τσίπρα για νέες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου πριν τις ευρωεκλογές.

Τις καταγγελίες του προέδρου για μαύρα ταμεία και «κουκουλοφόρους».

Την εξώθηση σε αποχώρηση ιδρυτικών μελών όπως ο Δραγασάκης. Στον οποίο μάλιστα δεν δίστασαν να κάνουν μέσω ανακοινώσεων, μαθήματα αριστεροφροσύνης. Εξωθήθηκαν σε αποχώρηση και άλλα επιφανή στελέχη με στιβαρό πολιτικό λόγο όπως ο Τεμπονέρας που θα μπορούσαν να έχουν ρόλο και μέλλον στο «νέο» κόμμα. Προηγουμένως, είχαν ήδη εξωθηθεί σε αποχώρηση οι Σπίρτζης, Γιώργος Τσίπρας, Σκουρλέτης, Φίλης.

Πολύ αργότερα, διέγραψε τον Πολάκη για ασήμαντο περιστατικό.

Λίγο αργότερα, διέγραψε τη διαγραφή και επανέφερε τον Πολάκη στο κόμμα, διαγράφοντας την Λινού την οποία θεώρησε υπαίτια ο Πολάκης για την αρχική του διαγραφή. Μέρες μετά, διατυπώθηκε από την κεντρική επιτροπή του κόμματος μομφή εναντίον του, κηρύχθηκε έκπτωτος πρόεδρος, δηλαδή διαγράφηκε ο ίδιος από πρόεδρος.

Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου είχαμε και γεγονότα που αναδείχθηκαν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως λάιφ στάιλ περιστατικά, όπως η στρατιωτική θητεία και ο γάμος του.

Είχαμε την διαρροή του πόθεν έσχες του και την αποστολή εξωδίκου εναντίον του κόμματος που θέλει ξανά να γίνει πρόεδρος.

Εν τέλει, προσπάθησε να διαγράψει τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ όμως στο τέλος, αυτό που απέμεινε από τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ, διέγραψε αυτόν.

Υπάρχει όμως και μια μεγάλη εικόνα, πολύ μεγαλύτερη, πολύ πιο σημαντική.

Κυοφορούνται εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και στο κυπριακό. Μια διαλυμένη αξιωματική αντιπολίτευση και στη θέση της μια συνεργάσιμη, θα εξασφάλιζε στην παρούσα κυβέρνηση τη συναίνεση που θα απαιτηθεί γιατί την υπογραφή του συνυποσχετικού που αποτελεί προϋπόθεση για την προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

Μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και στην Παλαιστίνη, οι Αμερικανοί δεν έχουν την πολυτέλεια να ανοίξει και άλλο μέτωπο στην ευρύτερη περιοχή. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι το 2020 βρεθήκαμε στα πρόθυρα μιας τέτοιας εξέλιξης.

Πέρα από αυτό, μπορεί να μη γίνεται εύκολα αντιληπτό, όμως η διείσδυση των αμερικανικών συμφερόντων στη χώρα μας είναι τεράστια. Η διατήρησή τους, απαιτεί πολιτική σταθερότητα. Εφόσον δεν μπορεί να γίνει κάτι για να ενισχυθεί η παρούσα κυβέρνηση η οποία βρίσκεται και αυτή σε πτωτική πορεία, θα πρέπει να διαλυθεί η αξιωματική αντιπολίτευση και να πάρει τη θέση της μια πιο βολική.

″Τα νήματα κινούνται. Οι μαριονέτες χορεύουν”.

Δημοφιλή