Ένας από τους πολλούς άγραφους κανόνες γύρω από τα κοσμήματα – και κατά τη γνώμη μας ένας από τους πιο παράλογους – είναι το «μην αναμειγνύουμε ασημένιους και χρυσούς τόνους».
Eυτυχώς ωστόσο, οι κοσμηματοποιοί και οι τάσεις άφησαν στην άκρη αυτή την μυστήρια απαγόρευση. Και έτσι πλέον αυτιά, λαιμός και χέρια μπορούν να στραφταλίζουν άφοβα δοκιμάζοντας τους λαμπερούς τόνους σε όλες τους τις αποχρώσεις. Γιατί ο συνδυασμός των μεταλλικών αποχρώσεων υπόσχεται να δώσει μια νέα πνοή στο στυλ μας.
Οπότε επιτρέπονται όλα και παντού;
Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.
Επί σειρά ετών μας είχαν πείσει ότι απαγορεύεται ο συνδυασμός χρυσού και ασημένιου. Για τον λόγο αυτό, έχει σημασία προτού το τολμήσουμε, να ακολουθήσουμε ορισμένες συμβουλές των ειδικών. Διότι ο κίνδυνος μιας φορτωμένης - κοινώς κιτς - εμφάνισης, ιδίως μέσα στις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων, καραδοκεί!
6 tips των ειδικών για την τέλεια εμφάνιση με χρυσά και ασημένια κοσμήματα μαζί
1. Ξεκινάμε με συνδυασμό χρυσών και ασημένιων σκουλαρικιών
Ο ευκολότερος τρόπος να αρχίσουμε να συνδυάζομε τα μέταλλα των κοσμημάτων μας, είναι από ένα σημείο του σώματος το οποίο στολίζουμε με μικρά κοσμήματα: Τα αυτιά μας. Αν λοιπόν έχουμε πολλά piercings, επιχειρούμε να συνδυάσουμε ασημένια και χρυσά σκουλαρίκια, ιδίως κρικάκια ή μικρά καρφωτά, για να μια μοναδική εμφάνιση.
2. Τολμάμε με διαφορετικό υλικό αλυσίδας λαιμού και κοσμημάτων χεριού
Αν εξακολουθούμε να έχουμε αμφιβολίες σχετικά με την ανάμειξη μετάλλων, τότε θα πρέπει να ακολουθήσουμε δύο απλές αρχές: Τον χώρο και την απλότητα. Δεν τοποθετούμε τα «αταίριαστα» κοσμήματα ακριβώς το ένα πάνω στο άλλο. Αντ’ αυτού, επιλέγουμε ένα σημείο του σώματός μας (π.χ. το χέρι ή τους αστραγάλους) αφιερωμένο στο χρυσό και ένα άλλο σημείο στο ασημί (ενδεχομένως το ντεκολτέ ή τα αυτιά μας), ώστε τα αταίριαστα μέταλλα να μην είναι τόσο εμφανή.
3. Κάνουμε layering σε χρυσά και ασημένια βραχιόλια χειροπέδες
Αν είμαστε έτοιμες να κάνουμε το μεγάλο βήμα της «ένωσης» χρυσού και ασημένιου, φοράμε χρυσά και ασημένια βραχιόλια χειροπέδες μαζί, στο ίδιο χέρι. Και αν ακόμη φοβόμαστε ότι κάτι τέτοιο θα είναι πολύ τολμηρό, επιλέγουμε χειροπέδες με πολύτιμους λίθους, που θα γεφυρώνουν το χάσμα ανάμεσα στα μέταλλα.
4. Και δεν φοβόμαστε το layering γενικά
Όταν αμφιβάλλουμε γύρω από το τι είναι σωστό, ο ευκολότερος τρόπος να συνδυάσουμε και να αναμείξουμε τα μέταλλα, είναι ο πιο τολμηρός. Ως εκ τούτου, δεν διστάζουμε να κάνουμε layering σε σκουλαρίκια, δαχτυλίδια, κολιέ, βραχιόλια και ό,τι άλλο μπορούμε να φορέσουμε. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά σίγουρα θα προκαλέσει εντύπωση.
5. Παντρεύουμε μια χρυσή και μια ασημένια αλυσίδα λαιμού
Αν δεν είμαστε έτοιμες για το απόλυτο layering, αλλά έχουμε αποκτήσει άνεση με την ανάμειξη των μετάλλων, τότε θα είναι ευκολότερο να αρχίσουμε να συνδυάζουμε μεγαλύτερα κοσμήματα, όπως κολιέ. Tα κολιέ μας μπορεί μεταξύ τους να είναι είτε ίδια σε μήκος, είτε ασύμμετρα. Όλα είναι αποδεκτά.
6. Χρησιμοποιούμε κοινά στοιχεία, που θα φέρουν κοντά τα κοσμήματά μας
Ένας τρόπος να κάνουμε τα μέταλλα να φαίνονται ενιαία, είναι να τα «συνταιριάξουμε» μέσω διαμαντιών, πολύτιμων λίθων ή και μαργαριταριών. Για παράδειγμα, συνδυάζουμε τουλάχιστον ένα κομμάτι με πέρλα ή άλλη πέτρα σε χρυσό χρώμα, με ένα ασημένιο για ένα ολοκληρωμένο λουκ.
Και κάτι για το τέλος...
Πάνω από όλους τους κανόνες, αυτό που θα πρέπει να κυριαρχεί στην εμφάνισή μας είναι το προσωπικό γούστο και το ένστικτο. Αν ακολουθήσουμε την αισθητική μας και βάλουμε όλη μας την καλή διάθεση στο χτίσιμο του outfit μας, τίποτα δεν πρόκειται να πάει στραβά. Κι ακόμα κι αν κάτι πάει στραβά, εμείς θα νιώθουμε καλά με την εμφάνισή μας. Οπότε; Όλα τα άλλα θα περισσεύουν.
(Με πληροφορίες από thecut).