Πόσες φορές δεν μας έχουν τρέξει τα σάλια βλέποντας ένα λαχταριστό φαγητό στην τηλεόραση ή ένα γλυκό στο περιοδικό; Τα φαγητά και τα γλυκά που πρωταγωνιστούν σε τηλεοπτικά σποτ ή στις ιλουστρασιόν σελίδες είναι φτιαγμένα για να είναι λαχταριστά και τέλεια οπτικά και μάλιστα πρέπει να αντέχουν και τις υψηλές θερμοκρασίες από τα φώτα χωρίς να αλλοιώνεται η εμφάνισή τους. Πώς επιτυγχάνεται αυτό; Εύκολα, όταν επιστρατεύονται υλικά ακατάλληλα προς κατανάλωση.
Η σαντιγί δίνει τη θέση της στον αφρό ξυρίσματος σε ένα καραμελένιο τσιζκέικ, το υγρό για τα πιάτα φτιάχνει τον τέλειο αφρό μπύρας, χαρτόνια στηρίζουν τις κρέπες, οι οποίες περιχύνονται με λάδι αυτοκινήτου και ποτηράκια βυθίζονται σε σούπες για να στερεωθούν κομψά πάνω τους οι γαρνιτούρες.
Τα μυστικά του food styling αποκαλύπτονται στο παρακάτω βίντεο: