
Jay L. Clendenin via Getty Images
Κάποιες συμβουλές για τον συνδυασμό φαγητού και κρασιού παραείναι αυστηρές. Η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να φάμε ό,τι θέλουμε, ενώ πίνουμε όποιο κρασί θέλουμε.
Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες διαχρονικές οδηγίες, που μας βοηθούν να σχεδιάσουμε τα γεύματα και τα πάρτι μας - κι είναι καλύτερο να ξέρουμε τους κανόνες πριν αποφασίσουμε να τους παραβούμε.
Διαφήμιση
Ιδού, λοιπόν, οι βασικοί κανόνες για τον συνδυασμό κρασιών και φαγητού.
Pinot Noir: Φαγητά με γήινες γεύσεις, όπως μανιτάρια ή τρούφα.

Cultura RM Exclusive/Stefano Oppo via Getty Images
Chardonnay: Λιπαρά ψάρια, όπως ο σολωμός ή θαλασσινά σε πλούσιες σάλτσες.

David Voros / EyeEm via Getty Images
Σαμπάνια: Τέλεια με οτιδήποτε αλμυρό.

Dagmar Sporck / EyeEm via Getty Images
Διαφήμιση
Cabernet Sauvignon και Bordeaux: Με πλούσια, κόκκινα κρεατικά.

Tim Bieber via Getty Images
Sauvignon Blanc: Με όλες τις ξινές σάλτσες.

MarkSwallow via Getty Images
Ξηρό Ροζέ: Με πιάτα πλούσια σε τυριά.

South_agency via Getty Images
Διαφήμιση
Pinot Grigio ή Chablis: Με ελαφριά πιάτα ψαρικών.

Annabelle Breakey via Getty Images
Moscato d’ Asti: Με επιδόρπια φρούτων.

The Picture Pantry/Craig Holmes via Getty Images
Syrah ή Ξινόμαυρο: Για κρεατικά με πολλά μπαχαρικά.

Koji Hanabuchi via Getty Images
Διαφήμιση
Zinfandel: Με πατέ, μους και τερίν.

Desgrieux via Getty Images