Παρόλο που η ενίσχυση του μεταβολισμού μας και η ισορροπημένη απώλεια βάρους δεν επιτυγχάνονται από την μία μέρα στην άλλη, η συνέπεια απέναντι σε ένα υγιεινό πλάνο διατροφής, υπόσχεται να αυξήσει άμεσα τα επίπεδα ενέργειας στο σώμα μας και να βελτιώσει τη διάθεσή μας σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Μάλιστα, οι διαιτολόγοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν δύο πολύ προσιτά συστατικά, τα οποία εφόσον προστεθούν σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, προάγουν την ομαλή πέψη και μπορούν να ωφελήσουν δραστικά τον μεταβολισμό μας.
Τα δημητριακά ολικής άλεσης
Κατά την προετοιμασία ενός υγιεινού δείπνου, ένας σίγουρος τρόπος να προσθέσουμε περισσότερες φυτικές ίνες και πρωτεΐνη στο γεύμα μας, είναι να βασίσουμε το πιάτο μας στα δημητριακά ολικής άλεσης ως κυρίαρχο συστατικό.
Τα τρόφιμα με αντιφλεγμονώδεις δράσεις, όπως τα δημητριακά ολικής άλεσης, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, τα όσπρια, τα φρούτα και τα λαχανικά θα μας βοηθήσουν να διαπιστώσουμε αμέσως τη διαφορά στα ποσοστά της ενέργειάς μας.
Προκειμένου να ενισχύσουμε το μεταβολισμό μας, να αποτρέψουμε τα δυσάρεστα συμπτώματα της φλεγμονής και να δώσουμε προτεραιότητα στην καλή υγεία του εντέρου μας, όλες οι παραπάνω υπερτροφές είναι το κλειδί.
Η κατανάλωση περισσότερων δημητριακών ολικής άλεσης, είναι άκρως ευεργετική, καθώς τα δημητριακά περιέχουν έναν συνδυασμό διαλυτών και αδιάλυτων φυτικών ινών, που ενισχύουν στην κινητικότητα του εντέρου.
Από την κινόα μέχρι το καστανό ρύζι και το κριθάρι, οι δυνατότητες να ενσωματώσουμε δημητριακά ολικής αλέσεως στα πιάτα μας είναι απεριόριστες.
Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι, είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά που διευκολύνουν την απώλεια βάρους, καθώς τονώνουν τον μεταβολισμό μας. Εκτός αυτού, μπορούν να λειτουργήσουν άψογα σε δεκάδες συνταγές. Είτε λαχταράμε ζυμαρικά, είτε ρύζι, είτε σαλάτα, η ενσωμάτωση περισσότερων πράσινων λαχανικών στο δείπνο μας θα κάνει αυτόματα το πιάτο μας πιο υγιεινό.
Όταν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά θερμαίνονται στο ζεστό νερό, απελευθερώνουν συστατικά που το σώμα μας τα απορροφά ακόμα πιο εύκολα. Επομένως, η διαδικασία βρασμού, μας προσφέρει την ευκαιρία να λάβουμε θρεπτικά συστατικά που επιταχύνουν την διαδικασία απώλειας βάρους, όπως οι βιταμίνες Κ, Ε, καθώς και φυτικές ίνες. Επιπροσθέτως, απολαμβάνουμε ένα γεύμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Αυτό, μεταξύ άλλων, θα μας αποτρέψει από υπερφαγικά επεισόδια ή από την κατανάλωση επεξεργασμένων σνακ μετά το δείπνο.
Πηγή: yahoo