Στο παρελθόν, όταν τα παιδιά επέστρεφαν στο σχολείο, το πρώτο πράγμα για το οποίο ανησυχούσαν οι γονείς ήταν το τι θα φορέσουν την πρώτη μέρα, τι μαθήματα θα παρακολουθήσουν και τι σχολικά είδη θα χρειαστούν.
Πλέον, ανησυχούν για το πώς θα προστατέψουν τα παιδιά τους από τους πυροβολισμούς.
Μια διαφήμιση της Sandy Hook Promise, ενός οργανισμού για την προστασία από τα όπλα, αντικατοπτρίζει την σκληρή πραγματικότητα που καλούνται να αντιμετωπίζουν τα αμερικανικά σχολεία.
Σύμφωνα με τους New York Times, η καμπάνια, που θα προβληθεί για πρώτη φορά στην τηλεόραση κατά την διάρκεια της εκπομπής Today Show, ενώ αρχικά θυμίζει μια κλασσική διαφήμιση για την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο, στην συνέχεια αποκτά ένα σκοτεινό twist, με τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα σχολικά τους είδη για να προστατευτούν από τους πυροβολισμούς.
«Τα καινούργια μου αθλητικά είναι τέλεια, είναι ό,τι χρειάζομαι για τη νέα σχολική χρονιά» λέει ένας μαθητής που τρέχει, ενώ πίσω του αφήνει ουρλιαχτά και πυροβολισμούς.
«Αυτές οι νέες κάλτσες μπορούν να σώσουν ζωές» λέει ένα κορίτσι, ενώ η κάμερα την δείχνει να δένει την κάλτσα σε μια συμμαθήτρια της που αιμορραγεί στο πόδι.
Στην τελευταία σκηνή, μια κοπέλα κρύβεται στις τουαλέτες και με δάκρυα στα μάτια λέει με λυγμούς: «Επιτέλους έχω το δικό μου κινητό για να είμαι σε επαφή με την μητέρα μου» ενώ στο βάθος ακούγεται μια πόρτα που ανοίγει και βήματα να πλησιάζουν.
Η συγκλονιστική καμπάνια παρουσιάζει με τέτοιο τρόπο την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο καιρό με τους συνεχείς πυροβολισμούς στα σχολεία που είναι αδύνατο να μην βάλει σε σκέψεις και τον πιο δύσκολο θεατή.
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο
«Η βία των όπλων και οι πυροβολισμοί στα σχολεία δεν είναι ευχάριστα θέματα και δεν πρέπει να είναι διασκεδαστικά όταν τα παρακολουθούμε», δήλωσε η Νικόλ Χόκλεϊ, πρώην σύμβουλος μάρκετινγκ και συν - ιδρύτρια της Sandy Hook Promise. Η Νικόλ έχασε τον 6χρονο γιο της μετά την επίθεση στο σχολείο του Νιουτάουν.
Ο οργανισμός δημιουργήθηκε μετά τους πυροβολισμούς στο δημοτικό σχολείο του Σάντι Χουκς που ένοπλος εισέβαλε το 2012 σκοτώνοντας 20 μαθητές και 6 μέλη του διδακτικού προσωπικού και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Η τραγωδία προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον και αναζωπύρωσε στις ΗΠΑ τη συζήτηση για το νομικό καθεστώς της οπλοκατοχής.
Το θέμα έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις που ακτιβιστές κατά της οπλοκατοχής, έχουν αυξήσεις τις διαφημίσεις κατά των όπλων, κάνοντάς τες πιο σκληρές και προκλητικές.
Τα όπλα βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό στο επίκεντρο μιας διεθνούς συζήτησης για τη δημόσια ασφάλεια, την προσωπική ελευθερία και τη δράση των εταιρειών.
Μόνο τον Αύγουστο, 53 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μαζικές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που χάθηκαν στο εμπορικό κέντρο στο Ελ Πάσο και της φονικής επίθεσης που συνέβη στο Ντέιτον του Οχάιο.
Πηγή: The New York Times