Διαλέγοντας το κατάλληλο άρωμα: Πώς θα ξέρουμε αν ένα άρωμα μας ταιριάζει

Αρωματοποιός δίνει συμβουλές για το πως να επιλέξουμε το άρωμα που μας ταιριάζει.
F.J. Jimenez via Getty Images

Κάθε άρωμα αλληλεπιδρά διαφορετικά με τη μοναδική χημεία του σώματός μας.

Αυτός είναι και ο λόγος που ένα άρωμα που μυρίζει υπέροχα σε κάποιον άλλον μπορεί να έχει εντελώς διαφορετική αίσθηση πάνω μας.

Η επιλογή αρώματος δεν είναι απλώς θέμα αισθητικής, αλλά περιλαμβάνει και την κατανόηση του πώς ένα άρωμα συνδυάζεται με τη φυσική μας μυρωδιά, τη διάθεση, την εποχή, ακόμα και το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε.

Για την αρωματοποιό Caterina Catalani, που βρίσκεται τώρα στο τιμόνι της Floris London, «η μυρωδιά είναι βαθιά προσωπική». Έτσι, το καλύτερο άρωμα είναι πάντα αυτό που σου αρέσει όπως μυρίζει πάνω σου.

O χώρος ενός καταστήματος με αρώματα δεν είναι και ο καταλληλότερος για να δοκιμάσεις ένα προϊόν αφού, συχνά, οι μυρωδιές μπλέκονται με αποτέλεσμα να μην μπορεί κάποιος να κρίνει με ασφάλεια αυτό που μυρίζει.

«Ενώ κάποιοι μπορεί να έλκονται προς ένα μόνο άρωμα, πιστεύω στη δύναμη της ποικιλίας - τα αρώματά σας πρέπει να αντικατοπτρίζουν διαφορετικές πτυχές της προσωπικότητας και της διάθεσής σας και να προκαλούν αναμνήσεις», λέει ο Catalani.

H συμβουλή της Catalani είναι να δοκιμάζουμε τα αρώματα απευθείας στο δέρμα μας και όχι στο χαρτάκι που μας προτείνουν οι πωλητές και οι πωλήτριες, ακριβώς γιατί αντιδρούν διαφορετικά όταν έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα του καθενός.

Επιπλέον, η Catalani δίνει και ένα έξυπνο και οικονομικό tip στην περίπτωση που προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα: Εάν η εταιρεία βγάζει body mist ή γαλάκτωμα σώματος στο ίδιο άρωμα, μπορούμε να τα επιλέξουμε - απλώς θα πρέπει να εφαρμόζουμε το προϊόν πάνω μας περισσότερες φορές μέσα στην ημέρα.

Τέλος, η Catalani αναφέρει πως όταν, μετά από μερικές ώρες, δεν μπορούμε πια να μυρίσουμε το άρωμά μας, δεν σημαίνει ότι δεν μας ταιριάζει: «Καθώς το οσφρητικό μας σύστημα προσαρμόζεται στη συνεχή παρουσία ενός αρώματος, γίνεται λιγότερο ευαίσθητο σε αυτό».

Πηγή: The Guardian