Στην επιβεβαίωση ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης συναναστρεφόταν με ανήλικους στους οποίους έδινε ποτό ή χασίσι και πρότεινε να προβούν ερωτικές πράξεις προχώρησε στην κατάθεσή του ο εφηβικός φίλος του πρώτου καταγγέλλοντα, Αιγυπτιακής καταγωγής, που έχει μηνύσει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό σε ηλικία 16 ετών.
«Γνωρίζω τον κατηγορούμενο μέσω του φίλου μου, του Αλί. Τον γνώρισα όταν πήγαμε να τον πάρουμε από το αεροδρόμιο την 1η Σεπτεμβρίου 2010. Πριν από το Καλοκαίρι 2010, ο Αλί, μέσω Facebook γνωρίστηκε με κατηγορούμενο. Είχε μία τρέλα να γίνει τραγουδιστής και ηθοποιός. Του είχε πει ο ξάδελφος του ότι ο κατηγορούμενος είναι γνωστός και μπορεί να τον βοηθήσει» είπε ο μάρτυρας.
Πρόεδρος : Τι επιζητούσε ο Αλί από την επαφή του με τον κατηγορούμενο;
Μάρτυρας: Ο Αλί τον προσέγγισε διότι ο ξάδελφος του, του είχε πει ότι είναι γνωστός, μεγάλος και βοηθούσε παιδιά στο Μεταξουργείο να κάνουν κάτι στη ζωή τους. Από τη στιγμή που είχε την τρέλα που είχε. Πιστεύω ότι ήθελε να γνωριστεί μαζί του για να πάρει εφόδια και βάσεις είτε ως ηθοποιός είτε ως τραγουδιστής. Ο κατηγορούμενος θα μπορούσε να τον βοηθήσει μέσω διασυνδέσεων. Τον ενδιέφερε πιο πολύ το τραγούδι, το λαϊκό αλλά και η ηθοποιία του άρεσε πάρα πολύ.
Πρόεδρος : Ήθελε να ασχοληθεί και την μόδα ο Αλί;
Μάρτυρας : Ναι, είχε κάνει και βιβλίο στην Αίγυπτο, μου το είχε δείξει.
Πρόεδρος : Ο Αλί είχε σχέσεις με άτομα του ίδιου ή διαφορετικού φύλου;
Μάρτυρας : Ναι είχε σχέσεις, με άτομα διαφορετικού φύλου. Τότε είχε την πρώτη του αγάπη.
Πρόεδρος : Είχε εκδηλώσει ότι του άρεσε το ίδιο φύλο;
Μάρτυρας : Όχι ποτέ.
Αναφερόμενος στη γνωριμία του με τον Λιγνάδη, περιέγραψε ότι μετά το αεροδρόμιο πήγαν όλοι μαζί στο Ολυμπιακό Χωριό «Πήγαμε στο Ολυμπιακό χωριό, καθίσαμε, ο Αλί είχε φέρει γλυκά από την Αίγυπτο και ο κατηγορούμενος ένα μπουκάλι τζιν. Καθίσαμε, μιλήσαμε μας εξήγησε ποιος είναι, τι διασυνδέσεις έχει, ότι ήταν στο χώρο του θεάτρου. Μας είπε γενικά ότι έχει γνωστούς. Εμείς ξεκινήσαμε να κάνουμε συζήτηση γενικού περιεχόμενου. Μας εξήγησε ότι είναι σκηνοθέτης, ότι παίζει στο θέατρο, ότι έχει γνωστούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες και μουσικούς. Συζητάγαμε επίσης για το σχολείο, εάν έχουμε κοπέλες. Κάναμε χρήση αλκοόλ. Ήπιαμε από ένα ποτήρι εγώ και ο φίλος μου. Γύρω τις 4, δύο ώρες πριν ξημερώσει, φύγαμε. Εμένα το σπίτι μου ήταν δίπλα ακριβώς και ο φίλος μου, θα έμενε μαζί μου. Σε εκείνη την ηλικία των 14-15 ετών νομίζαμε ότι ήμασταν βασιλιάδες. Θεωρήσαμε ότι δε θα γίνει κάτι κακό εάν αφήναμε μόνο του τον Αλί με τον κατηγορούμενο, γιατί να γίνει άλλωστε;».
Περιγράφοντας την τελευταία τους συνάντηση, που για τον ίδιο ήταν κομβική στο να αποφασίσει να σταματήσει να συναναστρέφεται το σκηνοθέτη, είπε ότι πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του κατηγορούμενου για την παράσταση Αμαντέους όπου πρωταγωνιστούσε. «Το 2011, ήταν Άνοιξη, αλλά φορούσαμε μπουφάν, πρέπει να ήταν τέλη Μαρτίου. Είχε κανονίσει ο κατηγορούμενος τα εισιτήρια. Είχα ρωτήσει τον Αλί αν τον βοηθάει ο κατηγορούμενος, μου είχε πει ότι του είχε πει θα του γνωρίσει τον Ρουβά».
Πρόεδρος : Δε σας έκανε εντύπωση γιατί να σας πληρώσει το εισιτήριο για το θέατρο;
Μάρτυρας : Όχι δε μου έκανε εντύπωση. Δεν μου πέρασε από το μυαλό το γιατί. Πρώτη φορά μου κάνει, κάποιος αυτή την ερώτηση.
Ο μάρτυρας περιέγραψε πως με την παρέα τους «πήγαμε στα καμαρίνια. Καθίσαμε μιλήσαμε και κάποια στιγμή γυρνάει ο κατηγορούμενος στον Αλί και του λέει «μετά σας περιμένω σπίτι μου». Πήγαμε με την συγκοινωνία. Ο κατηγορούμενος είχε στείλει τη διεύθυνση του, στον Αλί, στο κινητό του».
Πρόεδρος : Που βρίσκεται το σπίτι του κατηγορούμενου;
Μάρτυρας : Στο Μεταξουργείο
Πρόεδρος : Σας περίμενε ο κατηγορούμενος στο σπίτι όταν φτάσατε;
Μάρτυρας : Ναι ήταν εκεί. Ανεβήκαμε πάνω. Θυμάμαι το διαμέρισμα είχε μπαλκόνι, με μία μεγάλη τζαμαρία που έβλεπε Ακρόπολη.
Πρόεδρος : Σε ποιο όροφο βρισκόταν το διαμέρισμα;
Μάρτυρας : Στον τελευταίο.
Προέδρος: Τι έγινε στο διαμέρισμα;
Μάρτυρας: Αρχικά μας πρόσφερε αλκοολούχα ποτά. Συζητάγαμε για την παράσταση. Μετά από λίγο μας έβγαλε ένα τσιγαριλίκι το οποίο καπνίσαμε. Μετά είχαμε μία πιο χαλαρή αίσθηση. Γελάγαμε με όλα. Ο κατηγορούμενος θυμάμαι χαρακτηριστικά έπαιζε με ένα ελατήριο. Τότε μας λέει «δεν πάμε μέσα όλοι μαζί, να πάμε να χαλαρώσουμε, να κάνουμε και μια παρτούζα». Μας λέει τότε ο φίλος ο οποίος ήταν νηφάλιος, «πάμε να φύγουμε». Μας έλεγε ο κατηγορούμενος, αφήστε το κορίτσι να μείνει εδώ. Από εκείνη στιγμή εγώ είπα ότι δε θέλω να πάω ξανά στο σπίτι του κατηγορούμενου. Δεν ήθελα να έχω έκτοτε επαφή με τον κατηγορούμενο. Έλεγα και στον Αλί να προσέχει.
Όπως εξήγησε, έμαθε για τον καταγγελλόμενο βιασμό του φίλου του, ένα χρόνο νωρίτερα, όταν του αποκάλυψε πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. «Μου είπε στο τηλέφωνο ότι θα κάνει μήνυση στον κατηγορούμενο και θα μου πει κάτι που είχε συμβεί τότε. Μου είπε γενικά τι είχε γίνει. Μου εξήγησε ότι τον βίασε. Ο Αλί δεν είναι ομοφυλόφιλος, δεν είχε βλέψεις με το ίδιο φύλο. Του είπα τότε «που πας να μπλέξεις;» και του είπα τότε πως δεν ήθελα να εμπλακώ. Μετά από καιρό τον πήρα ξανά να δω πως είναι και κάποια στιγμή μου είπε ότι είχε κάνει μήνυση και με έχει προτείνει για μάρτυρα. Του είπα τότε ότι θα έρθω να πω την αλήθεια μου και θα σε υπερασπιστώ».
Υπεράσπιση: Πως εξηγείτε ότι ο Αλί και εσείς, επιδιώκατε να κάνετε παρέα με τον κ. Λιγνάδη, με ένα μεγάλης ηλικίας άνθρωπο σε σχέση με εσάς, που τότε που ήσασταν 14-15 ετών;
Μάρτυρας: Συνεχής παρέα δεν υπήρχε, τουλάχιστον εγώ δεν είχα. Ένας άνθρωπος που είναι ηθοποιός μπορεί σε ένα παιδί 14 χρόνων να του τάξει τα αυγά και τα πασχάλια και να το κάνει να νιώσει Θεός
Υπεράσπιση: Πως μπορούσατε να κάνετε παρέα με έναν μεγάλο άνθρωπο σε αυτήν την ηλικία;
Μάρτυρας: Δεν μπορούσαμε, φάγαμε πολύ μεγάλη τιμωρία όταν έγινε αυτό διότι είμασταν από συντηρητική οικογένεια.
Πρόεδρος: τι σας προσέλκυσε να κάνετε παρέα με κατηγορούμενο;
Μάρτυρας: Γιατί εγώ εμπιστευόμουν τον Αλί.
Υπεράσπιση: Τον 15χρονο που είχε μείνει στην ίδια τάξη…
Απόλυτα βέβαιος ότι είδε τον κατηγορούμενο με δύο νεαρά αγόρια στην Επίδαυρο δήλωσε ο ηθοποιός Κώστας Φιλίππογλου
Νωρίτερα, είχα ολοκληρώσει την κατάθεση του ο ηθοποιός Κ. Φιλίππογλου, ο οποίος καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου τοποθέτησε τον κατηγορούμενο στην Επίδαυρο το 2015, και συγκεκριμένα τις ημέρες, που κατά την κατηγορία, βίασε το δεύτερο καταγγέλλοντα.
«Το τριήμερο εκείνο ήταν άδεια τα δωμάτια γιατί ο θίασος ήταν από την Ιαπωνία και είχε καταλύσει σε άλλο ξενοδοχείο και όχι σε αυτά. Τον κατηγορούμενο τον είδα το Σάββατο το μεσημέρι στο δωμάτιο του. Περνούσα από το δρόμο για να μπούμε στο αυτοκίνητο. Νωρίτερα, μαζί με δύο άλλα άτομα είχε συναντηθεί με το φιλικό μου ζευγάρι» περιέγραψε, εξηγώντας ότι: «Τον είδαν μόλις έβγαινε με τα δύο άτομα από το αυτοκίνητο και έμπαιναν στα δωμάτια. Χαιρετήθηκαν. Πηγαίνοντας κι εγώ στο αυτοκίνητο βλέπω τον κατηγορούμενο και τα δύο παιδιά που ήταν ήδη στο μπαλκόνι και κοιτούσαν τη θέα. Δεν τον χαιρέτησα. Ήταν δυο νεαρά αγόρια. Δεν μπορώ να συγκρατήσω φυσιογνωμίες, έχουν περάσει πολλά χρόνια» ανέφερε και συμπλήρωσε πως συγκράτησε την εικόνα επειδή υπήρχε μία φήμη ότι ο Λιγνάδης έλκεται από νεαρά αγόρια ανήλικα.
Μάλιστα, ο Κ. Φιλίππογλου εξήγησε στο δικαστήριο ότι δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν αποδεικτικά στοιχεία για τη διαμονή τους, ο ιδιοκτήτης των συγκεκριμένων ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων -που έχει κληθεί ως μάρτυρας- δεν έκοβε παραστατικά, ούτε διατηρούσε κάποια βιβλία επισκεπτών. Ο μάρτυρας επεσήμανε ότι δεν είχε κανένα επαγγελματικό ή προσωπικό ανταγωνισμό με τον κατηγορούμενο στο παρελθόν, παρά τις προσπάθειες της υπεράσπισης να καταδείξει το αντίθετο.
Ο μάρτυρας εξήγησε πως αποφάσισε να καταθέσει στην ανακρίτρια έπειτα από συζήτηση με μια γνωστή του. «Αρχικά, η καταγγελία αφορούσε τον Αύγουστο του 2015 και δεν έδωσα σημασία. Όταν όμως ανασκευάστηκε όλο αυτό και συζήτησα με γνωστή μου ότι τον είχαν δει στην Επίδαυρο και είπε είναι σημαντικό. Νωρίτερα δεν προσήλθα γιατί ήταν άλλη περίοδος. Η γνωστή μου με προέτρεψε να πάρω την κ. Κουρτέση, γιατί την είχε συμβουλευθεί στο παρελθόν και είχε το τηλέφωνο της. Κάλεσα την κ. Κουρτέση και μου είπε να απευθυνθώ στην ανακρίτρια, όπως και έκανα».
Μάρτυρας: Μου φάνηκε περίεργο όλο αυτό και ήθελα να το καταθέσω.
Πολ. Αγωγή: Τι σας φάνηκε περίεργο;
Μάρτυρας: Το γεγονός της άρνησης του ότι υπήρξε αυτό το ταξίδι. Όλο αυτό έγινε γιατί το συζήτησα με ένα φιλικό πρόσωπο και μου είπε ότι είναι πολύ σημαντικό και έπρεπε να το καταθέσω γιατί τον είχα δει.
Πολ. αγωγή: γιατί δεν ήρθε και η υπόλοιπη παρέα σας στην ανακρίτρια;
Μάρτυρας: Ο κόσμος μπορεί να μην θέλει να πιεστεί. Δεν είναι εύκολο αυτό. Είναι διατεθειμένοι να προσέλθουν αν χρειαστεί.
Ο εισαγγελέας ζήτησε να διαταχθεί η κλήτευση των τριών ατόμων που συνόδευαν τον Κ. Φιλίππογλου στην Επίδαυρο αλλά το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το αίτημα.
Πηγή: dikastiko.gr