
Η μεγάλη παραγγελία της AEGEAN προς την Airbus το 2018, για την παραλαβή 50 νέων αεροσκαφών, αξίας περίπου 5 δισ. ευρώ, συνεχώς διευρύνεται καθώς παρήγγειλε επιπλέον 8 νέα αεροσκάφη Airbus A321 neo. Ωστόσο με τις αλλαγές που συντελέστηκαν τα επόμενα χρόνια και τις διαπραγματεύσεις, το κόστος μειώθηκε και η συνολική παραγγελία θα κυμανθεί περίπου στα 3,5 δισ. ευρώ.
Κι ενώ η εταιρεία ήδη έχει παραλάβει 34 αεροσκάφη της οικογένειας Airbus 320/321 neo, αναμένεται να παραλάβει ακόμα 24 αεροσκάφη.
Για το 2025, η AEGEAN έχει ήδη παραλάβει ένα (1) αεροσκάφος Α320 neo και προγραμματίζει να παραλάβει άλλα 4 νέα αεροσκάφη της οικογένειας A320 neo.
Σημειώνουμε ότι από τα 58 συνολικά αεροσκάφη Airbus 320/321 neo που θα ενταχθούν στον στόλο της AEGEAN, τα 37 θα είναι αυτά της μεγαλύτερης έκδοσης της οικογένειας, δηλαδή Α321neo, με μάλιστα τα 4 από αυτά να είναι Airbus A321neo LR (Long Range) με σημαντικά μεγαλύτερη εμβέλεια και νέα ειδικά διαμορφωμένη καμπίνα επιβατών, για εξυπηρέτηση νέων προορισμών με διάρκεια πτήσεων έως 7,5 ωρών.
Κι όλα αυτά καθώς η AEGEAN ετοιμάζεται για πτήσεις προς την Ινδία.
«Η επέκταση του επενδυτικού μας πλάνου με την επιπλέον παραγγελία 8 νέων Airbus Α320 / Α321 neo αεροσκαφών είναι απαραίτητη για τους αναπτυξιακούς μας στόχους, αλλά και για την ακόμη μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα της λειτουργίας μας. Επίσης είναι πλέον ξεκάθαρη η επιλογή μας στη μεγαλύτερη σε χωρητικότητα αλλά και σε δυνητικό βεληνεκές πτήσεων έκδοση του A321 neo, που θα αποτελεί τα 2/3 του στόλου μας των Airbus.
Ευχαριστούμε την Airbus για την εξαιρετική συνεργασία και υποσχόμαστε για άλλη μια φορά στους επιβάτες μας ότι θα κάνουμε και με τον νέο μας στόλο ό,τι καλύτερο μπορούμε, με όλη τη δημιουργικότητα και προσπάθεια της ομάδας μας για νέες υπηρεσίες, νέους προορισμούς και ακόμη καλύτερες εμπειρίες», ανέφερε ο Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της AEGEAN.