Η κατασκευή του τουρκικού αγωγού φυσικού αερίου προχωρά με βάση το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το Κρεμλίνο

Η κατασκευή του τουρκικού αγωγού φυσικού αερίου προχωρά με βάση το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το Κρεμλίνο
Anadolu Agency via Getty Images

Η υλοποίηση του έργου που αφορά τον τουρκικό αγωγό φυσικού αερίου προχωρά κανονικά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Yuriy Ushakov, διευκρινίζοντας πως οι εργασίες κατασκευής έχουν ξεκινήσει με επιτυχία ενώ έχουν ληφθεί οι περισσότερες από τις άδειες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του πρότζεκτ.

Κατά τη διάρκεια δηλώσεων του στους δημοσιογράφους υπενθύμισε πως ο αγωγός φυσικού αερίου θα αποτελείται από δύο γραμμές. Η μία θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Τουρκία ενώ η άλλη θα εξυπηρετεί την Ευρώπη. Υπολογίζεται πως η κατασκευή και των δύο γραμμών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου του 2019.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του εκπροσώπου, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν θα συζητήσει με τον τούρκο ομόλογό του και για την εξαγωγή τομάτας από την Τουρκία στη Ρωσία αφού η γεωργία αποτελεί ακόμα ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα όπως και η ενέργεια. Οι δύο χώρες σύμφωνα με τη Daily Sabah πρόκειται να προχωρήσουν στην υπογραφή αρκετών συμφωνιών οι οποίες θα τεθούν εκτενώς στο τραπέζι κατά τη διήμερη επίσκεψη του ρώσου πρόεδρου στην Άγκυρα.

Ο Ushakov ανέφερε μεταξύ άλλων πως αντικείμενο συζήτησης θα αποτελέσει και η συνεργασία των δύο χωρών όσον αφορά την άμυνα και την παράδοση των S-400, προσθέτοντας πως η Ρωσία εργάζεται για την παράδοση των πυραυλικών συστημάτων εδάφους-αέρα το συντομότερο δυνατόν.

Υπενθυμίζεται πως το Δεκέμβριο οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια ρωσικών πυραύλων εδάφους-αέρος S-400 στην Τουρκία, οριστικοποιώντας την συμφωνία αυτή πάνω στην οποία εργάζονταν οι δύο χώρες εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο.

Η Τουρκία, με στόχο να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες αμυντικές της δαπάνες, αποφάσισε να αγοράσει το σύστημα πυραυλικής άμυνας από τη Ρωσία. Στην ουσία πρόκειται για την πρώτη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που θα αποκτήσει το σύστημα.

Δημοφιλή