Η μπατζίνα είναι μια ζυμαρόπιτα, παραδοσιακή της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα της Καρδίτσας, με πολύ απλά υλικά και πανεύκολη εκτέλεση! Έχει λεπτή ζύμη και γίνεται τραγανή κατά το ψήσιμο. Αποτελεί ιδανική επιλογή για σνακ στο σχολείο και στο γραφείο.
Υλικά:
3 φλιτζ. τριμμένο κολοκυθάκι (ή άλλα λαχανικά, όπως πολύχρωμες πιπεριές)
1 φλιτζ. καλαμποκάλευρο
1 φλιτζ. γάλα light
2 αβγά
300 g τυρί φέτα ή ανθότυρο (ή και τα δύο)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. άνηθος
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Χρησιμοποιούμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού ως μεζούρα για όλα μας τα υλικά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ετοιμάζουμε έναν χυλό με όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί (το μεγάλο του φούρνου) ή χρησιμοποιούμε λαδόκολλα (σαν πιο ελαφριά εκδοχή) και απλώνουμε το μείγμα μας ώστε να έχει πάχος περίπου 1cm.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσει η πίτα μας!
Καλή απόλαυση!