Η 17η Ιουλίου έχει χαρακτηριστεί ως παγκόσμια ημέρα emoji, μια μόδα των social media που ήρθε για να μείνει καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 2.800 σύμβολα.
Λέγεται, μάλιστα, πως είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη «γλώσσα» στο Ηνωμένο Βασίλειο - και μάλιστα έχει γίνει και ταινία στο Χόλυγουντ αφιερωμένη στα χαριτωμένα εικονίδια.
Ο Κιθ Μπρόνι, ο οποίος έχει προσληφθεί ως ο πρώτος μεταφραστής emoji στον κόσμο από την εταιρεία γλωσσικών υπηρεσιών Guildhawk, δήλωσε στο Sky News ότι τα σύμβολα δεν έχουν την ίδια σημασία σε όλα τα μέρη του πλανήτη.
Ο υψωμένος αντίχειρας μπορεί να θεωρηθεί προσβολή στη Μέση Ανατολή - παρόμοια με το μεσαίο δάχτυλο.
Το σύμβολο του χειροκροτήματος, σύμφωνα με αναφορές, στην Κίνα μπορεί να σημαίνει «κάνω έρωτα».
Το σύμβολο του «ΟΚ» σε κάποιες περιοχές της Λατινικής Αμερικής μπορεί να εκληφθεί ως προσβλητική χειρονομία.
Η αγγελική φατσούλα με το φωτοστέφανο δεν αποτελεί παντού σύμβολο αθωότητας. Στην Κίνα συμβολίζει τον θάνατο.
Στην Ασία το ελαφρώς χαμογελαστό πρόσωπο σημαίνει περισσότερο δυσπιστία.
Τα δύο ενωμένα χέρια που προσεύχονται, στην Ιαπωνία και άλλες ασιατικές κουλτούρες σημαίνει ότι κάποιος ζητάει συγχώρεση.
Παρόλο που η μελιτζάνα μπορεί να θεωρείται σύμβολο χυδαιότητας για πολλούς, αλλά στην Ιαπωνία θεωρείται καλή τύχη αν κάποιος δει το όνειρό του
Στην Ιαπωνία ο αριθμός 100 με κόκκινους χαρακτήρες και υπογραμμισμένος συχνά χρησιμοποιείτσαι σαν στάμπα από τους καθηγητές για να επιβραβεύσουν τις άριστες επιδόσεις των μαθητών.
Μια έρευνα έδειξε πως στα αραβικά tweets κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, αντί της καρδιάς χρησιμοποιείται περισσότερο το σύμβολο του φεγγαριού.
Πηγή: Skynews