Ποια είναι κάποια από τα δημοφιλέστερα βιβλία με συνταγές ελληνικής κουζίνας στην Amazon; Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές. Εμείς, ωστόσο, ξεχωρίσαμε τρία με βάση εμφάνιση πολλών κριτικών και υψηλής βαθμολογίας.
Το My Greek Table: Authentic Flavors and Modern Home Cooking from My Kitchen to Yours της ελληνοαμερικανίδας σεφ και συγγραφέως δεκαοχτώ βιβλίων μαγειρικής, που κυκλοφόρησαν στα ελληνικά και στα αγγλικά, Νταιάν Κόχιλα. Με 4,6 (στα 5) αστέρια και 1.120 κριτικές, το βιβλίο κερδίζει, μεταξύ άλλων και λόγω της διείσδυσής της συγγραφέως του - με κοσμοπολίτικο προφίλ - στο διεθνές κοινό.
Το Greece: The Cookbook της Βέφας Αλεξιάδου, της «μεγάλης κυρίας της ελληνικής μαγειρικής», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Η ελληνίδα σεφ και συγγραφέας φαίνεται ότι έχει βρει ένα δρόμο προς το διεθνές κοινό. Αστέρια 4,7 / Κριτικές 545.
Και το My Big Fat Greek Cookbook: Classic Mediterranean Soul Food Recipes των Χρήστου Σουρλίγκα και Ευδοκίας Αντζινά, γιου Ελληνα μετανάστη και της μητέρας του που διέσωσε την γαστρονομική μνήμη καθώς πλησίαζε στο τέλος της ζωής της. Το κόνσεπτ του βιβλίου είναι προφανές ότι παίζει το ρόλο του στην διάδοσή του. Αστέρια 4,4 / Κριτικές 528.
My Greek Table: Authentic Flavors and Modern Home Cooking from My Kitchen to Yours, English Hardcover – December 24, 2018 by Diane Kochilas
Αστέρια 4,6 / Κριτικές 1.120
Περιγραφή
Η διάσημη σεφ και βραβευμένη συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Νταϊάν Κόχιλα παρουσιάζει μια συνοδευτική έκδοση των τηλεοπτικών μαγειρικών-ταξιδιωτικών της εκπομπών με αυτόν τον πολυτελή τόμο που περιλαμβάνει κλασικές και σύγχρονες συνταγές ελληνικής κουζίνας.
Εμπνευσμένες από τα ταξίδια και τις οικογενειακές συγκεντρώσεις, οι συνταγές και οι ιστορίες που μοιράζεται η Νταϊάν Κόχιλα στο My Greek Table γιορτάζουν την ποικιλία των φαγητών και τον πολιτισμό της Ελλάδας. Τα μεσογειακά της γεύματα, φτιαγμένα από φυσικά συστατικά και παρασκευασμένα με τα παραδοσιακά υλικά κάθε περιοχής - καθώς και οι καινοτόμες ενημερώσεις στα κλασικά αγαπημένα - καλύπτουν μια ποικιλία από ορεκτικά, κύρια πιάτα και επιδόρπια για να δημιουργήσουν απίστευτα χαρούμενες γιορτινές συγκεντρώσεις, όπως αυτές που απολαμβάνει η ίδια με την οικογένειά της όταν κάθονται στο τραπέζι της.
Ιδανικές για μαγειρική στο σπίτι, αυτές οι συνταγές είναι εύκολες ώστε να μπορέσουμε να προσθέσουμε τα νόστιμα ελληνικά πιάτα της Ελλάδας στο γαστρονομικό μας ρεπερτόριο. Με απλές οδηγίες για σαλάτες, μεζέ, λαχανικά, σούπες, δημητριακά, αλμυρές πίτες, κρέας, ψάρι και γλυκά, θα σερβίρουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα εμβληματικό φαγητό και θα κάνουμε ανατροπές σε διαχρονικές συνταγές στο δικό μας ελληνικό τραπέζι.
My Big Fat Greek Cookbook: Classic Mediterranean Soul Food Recipes, Hardcover – October 22, 2019 by Christos Sourligas (Author), Evdokia Antginas (Author), Angelo Tsarouchas (Foreword)
Περιγραφή
Περιγραφή
Είναι πραγματικά η πρώτη περιεκτική Βίβλος ελληνικού φαγητού στα αγγλικά. Τα ελληνικά φαγητά που αυξάνονται ταχύτατα σε δημοτικότητα, είναι απλά στην προετοιμασία, υγιεινά και νόστιμα και, πιο πολύ από τις περισσότερες άλλες κουζίνες, φέρουν όλα τα χαρακτηριστικά της πλούσιας πολιτιστικής ιστορίας της γης και της θάλασσας από την οποία προέρχονται.
Πρόκειται για την αυθεντική μεσογειακή κουζίνα, όπου το ελαιόλαδο, το ψωμί, το κρασί, τα σύκα, τα σταφύλια και το τυρί ήταν βασικά τρόφιμα από τις απαρχές του δυτικού πολιτισμού. Με εκατοντάδες απλές συνταγές της Βέφας Αλεξιάδου, της μεγάλης κυρίας της ελληνικής μαγειρικής, το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης πληροφορίες για τοπικές σπεσιαλιτέ, τοπικά υλικά και τη θρησκευτική και ιστορική σημασία των πιάτων και εικονογραφείται με 230 έγχρωμες φωτογραφίες.