
Έχω μάθει πολλά για το πώς να μαγειρεύω τα αυγά αφού τα σπάσω (για παράδειγμα, δεν είχα ιδέα ότι τα παγωμένα «λουτρά» κάνουν πραγματικά τη διαφορά στους κρόκους).
Τι γίνεται όμως με την αποθήκευσή τους πριν μαγειρευτούν; Λατρεύω να αγοράζω μεγαλύτερες συσκευασίες με αυγά (αξίζει από οικονομικής άποψης), αλλά το μικρό μου νοικοκυριό δεν τα καταναλώνει αρκετά γρήγορα πριν χαλάσουν.
Προφανώς, όμως, θα μπορούσα να αντιστρέψω τη μοίρα μου...
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπο αποθήκευσης αυγών;
Το BBC Science Focus υποστηρίζει ότι η αποθήκευση των αυγών με την όψη προς τα κάτω είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρηθούν πιο φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Αυτό συμβαίνει επειδή οι θύλακες αέρα στα αυγά - αυτό που τα κάνει να επιπλέουν όταν χαλάνε - ξεκινούν από το «στρογγυλό» άκρο τους.
«Η διατήρηση του θύλακα αέρα στο πάνω μέρος βοηθά να διατηρείται ο κρόκος κεντραρισμένος μέσα στο αυγό και αποτρέπει τη ρήξη του θύλακα αέρα, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο αλλοίωσης του αυγού», γράφει το BBC Science Focus.
Οι αυγοπαραγωγοί της Ravenwood Acres συμφωνούν, γράφοντας ότι εκτός από τα οφέλη που περιγράφει το BBC για την προστασία από τον αέρα, η κίνηση αυτή μπορεί επίσης να βοηθήσει να διατηρηθεί ο κρόκος στο κέντρο και να αποφευχθεί το σπάσιμο.
Αυτό είναι ιδιαίτερα βασικό αν σκοπεύουμε να εκκολάψουμε τα αυγά, λένε, αλλά είναι χρήσιμο και για την αποθήκευση αυγών για φαγητό.
Κάποιες άλλες συμβουλές για την αποθήκευση αυγών;
Ναι - οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην αποθηκεύουμε τα αυγά μας στην μπροστινή πόρτα του ψυγείου.
Αυτό συμβαίνει επειδή παρατηρούνται διακυμάνσεις της θερμοκρασίας όταν ανοίγουμε και κλείνουμε την πόρτα του ψυγείου, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να αλλοιωθούν.
Ο Νικ Σάκλοκ, επαγγελματίας στην αποθήκευση τροφίμων από τους ειδικούς στην κουζίνα Kesseler, έχει πει στη HuffPost UK ότι ίσως να θέλουμε να συμπεριφερθούμε στα αυγά λίγο σαν το καλό μπρι για να τα αξιοποιήσουμε στο έπακρο.
«Όταν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε, ας τα βγάλουμε από το ψυγείο για περίπου μισή ώρα πριν τα χρησιμοποιήσουμε για να τα φέρουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Έτσι θα έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στο μαγείρεμα», αποκάλυψε ο επαγγελματίας.