Οι υπάλληλοι του Κέντρου Άγριας Ζωής του Ρίτσμοντ στη Βιρτζίνια ντύνονται μητέρες αλεπούδες για να ταΐσουν και να φροντίσουν ένα ορφανό αλεπουδάκι.
Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του κέντρου στο Facebook την Τρίτη, η εκτελεστική διευθύντρια Melissa Stanley εμφανίζεται να φοράει μάσκα κόκκινης αλεπούς και λαστιχένια γάντια ενώ ταΐζει το μικροσκοπικό αλεπουδάκι από μια σύριγγα. Το αλεπουδάκι κάθεται πάνω από μια μεγάλη ταριχευμένη αλεπού που υποτίθεται ότι μοιάζει με τη μητέρα της, είπε η Stanley.
Η ίδια ανάρτηση στο Facebook εξήγησε γιατί το προσωπικό φορά τη μάσκα για να την ταΐσει, ελαχιστοποιώντας τους ανθρώπινους ήχους, δημιουργώντας οπτικά εμπόδια και λαμβάνοντας άλλες προφυλάξεις.
«Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι τα ορφανά που μεγαλώνουν σε αιχμαλωσία δεν θα συνηθίσουν τους ανθρώπους», ανέφερε η ανάρτηση.
Όλα αυτά τα μέτρα καθιστούν πιο πιθανό το αλεπουδάκι να βγει ξανά στη φύση κάποια μέρα.
Η Stanley είπε σε συνέντευξή του την Τρίτη ότι το αλεπουδάκι έφτασε στο κέντρο στις 29 Φεβρουαρίου αφού ένας άνδρας που περπατούσε με τον σκύλο του το βρήκε σε ένα δρομάκι στο Ρίτσμοντ. Νομίζοντας ότι ήταν γατάκι, την παρέδωσε στο κέντρο αγρίας ζωής του Ρίτσμοντ.
Το προσωπικό του κέντρου άγριας ζωής προσπάθησε αρχικά να εντοπίσει τη μητέρα του. Δυστυχώς όμως δεν κατάφεραν να τη βρουν.
Το προσωπικό στο κέντρο άγριας ζωής ταΐζει εκ περιτροπής το αλεπουδάκι κάθε δύο ώρες, φορώντας τη μάσκα της αλεπούς. Εκτός από το μεγάλο λούτρινο ζώο που προοριζόταν να μιμηθεί τη μητέρα του μικρού, το προσωπικό τοποθέτησε επίσης μια μικρότερη κόκκινη αλεπού δίπλα της. Στο τέλος του βίντεο αγκαλιάζει το μικρότερο λούτρινο ζωάκι.
«Ο στόχος είναι να απελευθερωθούν τα ζώα πίσω στη φύση, όχι μόνο για να τους δοθούν μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης, αλλά και για να αναγνωρίσουν το δικό τους είδος και να αναπαραχθούν», είπε ο Stanley.
Για το σκοπό αυτό, το κέντρο άρχισε αμέσως να αναζητά άλλα αλεπουδάκια ίδιας ηλικίας και βάρους. Το προσωπικό εντόπισε άλλα τρία αλεπουδάκια σε ένα περιβάλλον αποκατάστασης στη βόρεια Βιρτζίνια. Το αλεπουδάκι θα μεταφερθεί στον Οργανισμό Εκπαίδευσης και Διάσωσης των Ζώων. Οι υπεύθυνοι του Οργανισμού σχεδιάζουν να τα απελευθερώσουν πίσω στην άγρια φύση.