Εστιατόριο στην Tαϊπέι λανσάρει σούπα με ένα τεράστιο ισόποδο

Μόλις μια βδομάδα από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του αποκρουστικού στην όψη ράμεν, το εστιατόριο έχει λίστα αναμονής 100 ατόμων.
ANN WANG via Reuters

Ουρές σχηματίζονται έξω από εστιατόριο στην Ταϊπέι, το οποίο σερβίρει την παραδοσιακή ιαπωνική σούπα «Ράμεν» αλλιώς: ένα γιγάντιο ισόποδο κυριαρχεί στη νέα αυτή γαστρονομική πρόταση, που έχει ως βάση τα νούντλς.

Από την ημέρα που το εστιατόριο «The Ramen Boy» κυκλοφόρησε το «εκλεκτό» πιάτο, στις 22 Μαΐου, περισσότερα από 100 άτομα έχουν μπει σε μια ατέρμονη λίστα αναμονής, καθώς επιθυμούν διακαώς να δειπνήσουν στο εστιατόριο.

ANN WANG via Reuters

«Αυτό που κάνει το πιάτο τόσο ελκυστικό, είναι η εμφάνισή του», δηλώνει ο 37χρονος ιδιοκτήτης του εστιατορίου. «Όσον αφορά τον τρόπο μαγειρέματος, χρησιμοποιούμε την πιο απλή μέθοδο. Το ετοιμάζουμε στον ατμό», προσθέτει ο ίδιος.

ANN WANG via Reuters

Το εστιατόριο αχνίζει το ισόποδο για δέκα λεπτά, προτού το προσθέσει ως τελική πινελιά στην κορυφή ενός μπολ ράμεν με πηχτό ζωμό κοτόπουλου και ψαριού. Κάθε μπολ κοστίζει 45 ευρώ.

Κατά τα λεγόμενα ενός πελάτη το κρέας του ισόποδου έχει γεύση που θυμίζει κάτι μεταξύ καβουριού και αστακού, «απλώς πιο μαστιχωτό».

Τα γιγάντια ισόποδα - ένας μακρινός ξάδερφος των καβουριών και των γαρίδων - είναι τα μεγαλύτερα μεταξύ των χιλιάδων ειδών που υπάγονται στην ομάδα των καρκινοειδών.

Από την ημέρα που το εστιατόριο λανσάρει το αμφιλεγόμενο πιάτο, οι επιστήμονες δεν έχουν πάψει να εκφράζουν τις ανησυχίες τους, τόσο για την πιθανότητα κινδύνου για τη δημόσια υγεία, καθώς το άγνωστο αυτό είδος ίσως περιέχει τοξίνες και βαρέα μέταλλα, όσο και για τις ενδεχόμενες οικολογικές επιπτώσεις της υπεραλίευσης με τράτα βυθού.

(με πληροφορίες από Reuters)

Δημοφιλή