![](https://img.huffingtonpost.com/asset/67acd0271600001400aff71f.jpeg?cache=RUtL4Nn96M&ops=scalefit_720_noupscale)
Έπρεπε να γίνει και μπράβο, άρχισε να δρομολογείται η ανάκτηση/αναπαλαίωση/αναστήλωση και εκμετάλλευση ενός σημαντικού πλούτου του ελληνικού Δημοσίου.
Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), θυγατρική του Υπερταμείου, προχώρησε σε μια σειρά στρατηγικών επενδύσεων σε εμβληματικά έργα - και μάλιστα σε πέντε πολύ σημαντικά.
Κυβερνείο Θεσσαλονίκης, Αχίλλειο Κέρκυρας, Σπήλαια Διρού, Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και του Ολυμπιακού Ακινήτου - Tae kwo Do - στο πλάνο της συνολικής ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.
Είναι μία σημαντική αρχή και σίγουρα πρέπει να έχει δυναμική συνέχεια γιατί υπάρχουν πολλά κτίρια του Δημοσίου που ρημάζουν και μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος των δημοσίων εσόδων άρα και των ελλήνων πολιτών.
Χρήσιμο θα ήταν επίσης κάποια από τα χιλιάδες κτίρια που έχει το Δημόσιο εγκαταλειμμένα, να φτιαχτούν για φοιτητικές εστίες. Με ένα απολύτως και πολύ χαμηλό συμβολικό ενοίκιο, ώστε σε βάθος χρόνου να γίνει απόσβεση. Θα λυθεί ένα τεράστιο πρόβλημα.