Food Micro 2022: Ενα συνέδριο επίκαιρο για την υγιεινή των τροφίμων

Το 27ο Συνέδριο της Διεθνούς Επιτροπής Μικροβιολογίας των Τροφίμων και της Υγιεινής ξεκίνησε.
.
YorVen via Getty Images
.

Ερχεται να συνεισφέρει στον ευρύτερο διάλογο για την υγεία με εστίαση στο ερευνητικό πεδίο της υγιεινής των τροφίμων και τις προκλήσεις όπως αυτές αναδύονται υπό το πρίσμα της εξέλιξης της τεχνολογίας αλλά και της μεταβολής του ίδιου του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο λόγος για το διεθνές επιστημονικό συνέδριο FoodMicro 2002, που με διακριτικό τίτλο Next Generation Challenges in Food Microbiology, πραγματοποιείται στην Αθήνα, από τις 28 έως τις 31 Αυγούστου.

Σε ένα ιστορικό σημείο της ανθρώπινης ιστορίας που η υγεία έχει χαραχθεί στην συλλογική συνείδηση των πολιτών όχι ως αυτονόητο αλλά πρώτιστο αγαθό και αξία της ζωής, κάθε αναφορά, μελέτη, συζήτηση είναι, αν μη τι άλλο, επίκαιρη.

Το 27ο Συνέδριο της Διεθνούς Επιτροπής Μικροβιολογίας των Τροφίμων και της Υγιεινής, διεξάγεται σε υβριδική μορφή. Αποτελεί, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του, το κορυφαίο συνέδριο στον κόσμο για την μικροβιολογία των τροφίμων «καθώς παρακολουθεί και μελετά όλα τα νέα δεδομένα και τάσεις αλλά και συμβάλλει με προτάσεις στην αντιμετώπιση των αυξανόμενων προκλήσεων».

Το FoodMicro 2022 δίνει βήμα για διάλογο σε ένα ευρύ πλαίσιο θεμάτων που αφορούν μεταξύ άλλων την βιοποικιλότητα σε μικροβιακά οικοσυστήματα κατά μήκος της τροφικής αλυσίδας, την βιοποικιλότητα των τροφιμογενών μικροβίων, την επίδραση των παρεμβάσεων κατά την παραγωγή τροφίμων στη μικροβιακή βιοποικιλότητα αλλά και την οικολογία και αλληλεπιδράσεις σε μικροβιακές κοινότητες που σχετίζονται με τα τρόφιμα.

Περισσότερες πληροφορίες: http://foodmicro2022.com/