Σε ύφεση είναι μέχρι στιγμής τρία από τα μέτωπα της φωτιάς στην Βαρυμπόμπη και μεγάλη μάχη επικεντρώνεται πλέον στο τέταρτο.
Η τιθάσευση των τριών μετώπων επιτεύχθηκε κατά κύριο λόγο μέσα στη νύχτα παρά την αναγκαστική μη συνδρομή των εναέριων, με την επιχείρηση των πεζοπόρων τμημάτων κυρίως επειδή οι άνεμοι στην περιοχή είχαν ”πέσει”.
Με το πρώτο φως της μέρας, και τις πρώτες πτήσεις ελικοπτέρων και αεροπλάνων της Πυροσβεστικής τα τρία μέτωπα τέθηκαν υπό έλεγχο και τώρα το βάρος έχει πέσει στο τέταρτο.
Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Έχουν κινητοποιηθεί και περιοδικά θα επιχειρήσουν 5 Α/Φ και 9 Ε/Π. Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Επίσης, συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου.
Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς μετά την σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κ.Μητσοτάκη στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», στη Βαρυμπόμπη, υπάρχει ακόμη πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει, κυρίως μέσα σε χαράδρες και ρεματιές. Έκανε ειδική αναφορά στους στις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής και σε όλους τους εμπλεκόμενους που δίνουν, όπως είπε τον καλύτερό τους εαυτό.
«Καταλαβαίνετε ότι το θερμικό φορτίο ήταν μεγάλο. Μας βοήθησε το γεγονός ότι οι άνεμοι είχαν πέσει, υπήρχε μία σχετική άπνοια, είχε ανέβει σχετικά η υγρασία και με τη δουλειά που έγινε από τα πεζοπόρα καταφέραμε και μειώσαμε τα μέτωπα, γι αυτό και πλέον τα εναέρια έχουν μία συγκεκριμένη αποστολή να κλείσουν τα μέτωπα αυτά ώστε να πάμε σε μία τουλάχιστον οριοθέτηση της κατάστασης», είπε ο Ν.Χαρδαλιάς.
Στο μεταξύ κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν και άλλες εκκενώσεις περιοχών και περισσότερα άτομα απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.
Κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, δυνάμεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής επενέβησαν σε 371 περιπτώσεις για την απομάκρυνση κυρίως ηλικιωμένων, ατόμων με ειδικές ανάγκες και άλλων πολιτών που είχαν εγκλωβιστεί στις φλεγόμενες περιοχές και τη μεταφορά τους σε ασφαλή σημεία.