Φροντίδα «αέρος- εδάφους»

Φροντίδα «αέρος- εδάφους»
Cosmote

Μπορεί η φράση «αντρικό επάγγελμα» να ηχεί πλέον σαν ανέκδοτο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δουλειές στις οποίες οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται. Δραστηριότητες που, όταν κανείς βλέπει μια γυναίκα να τις ασκεί, μπορεί να αισθανθεί έκπληξη: «Τι κάνεις κορίτσι μου εκεί πάνω; Κατέβα κάτω να μην πέσεις!»... Ήταν η πρώτη αυθόρμητη αντίδραση κατοίκων της Επανομής, όταν είδαν την Κωνσταντία Μποϊκλή να αναρριχάται σε κολόνα για να διορθώσει μια βλάβη.

Για την ίδια, δεν είναι παρά μια ακόμη δουλειά που κάποιος πρέπει να την κάνει. Ή καλύτερα, μια δουλειά που, όπως διευκρινίζει, της αρέσει και τη γεμίζει. Όχι τόσο γιατί συνδυάζει σκέψη και δράση, αλλά επειδή κάθε φορά που σκαρφαλώνει σε στύλο το κάνει για να λύσει ένα πρόβλημα που στερεί από τους ανθρώπους τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν. Ως εναερίτισσα και τεχνικός πεδίου της Cosmote στην περιοχή της Επανομής, η Κωνσταντία έχει μεγάλο εύρος αρμοδιοτήτων, οι οποίες στο σύνολό τους εστιάζονται στην παροχή βοήθειας στους συνδρομητές είτε εξατομικευμένα -όταν υπάρχει πρόβλημα στο «τέλος» της γραμμής- είτε με παρέμβαση στο σημείο του δικτύου που συνέβη η δυσλειτουργία.

Το μικρό video στο οποίο η Κωνσταντία «πρωταγωνιστεί»:

...μας δίνει με όμορφες εικόνες μια αδρή ιδέα για τα καθήκοντά της και τη σχέση της με τους ανθρώπους που εξυπηρετεί.

Όταν θελήσαμε να μάθουμε λίγο περισσότερα για εκείνη και ήρθαμε σε επαφή μαζί της, η αντίδρασή της ήταν απορημένη: «Δεν κάνω τίποτα το ξεχωριστό, νομίζω ότι είναι στοιχειώδες να κάνεις τη δουλειά σου όποια κι αν είναι αυτή».

Όταν όμως λες ”εναερίτισσα” σε κάποιον που σε ρωτά τι δουλειά κάνεις, αυτός δεν μένει άναυδος;

(γελά) Λέω απλώς τεχνικός. Αισθάνομαι έτσι κι αλλιώς περήφανη για ό,τι κάνω και δεν νομίζω πως το ότι θα βάλω την εξάρτηση, τις μπότες και θα ανέβω στο στύλο μού προσθέτει κάτι. Σημασία έχει πώς αντιδράς όταν βρεθείς αντιμέτωπος με τη βλάβη.

Και πόσο γρήγορα λύνεις το πρόβλημα, αν η βλάβη είναι στο δίκτυο;

Φυσικά, γιατί επηρεάζει περισσότερο κόσμο. Όλοι όσοι απασχολούμαστε σε αυτό τον τομέα έχουμε πριν από όλα στο νου μας ότι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να επικοινωνούν, σήμερα περισσότερο από ποτέ. Επομένως, εξαντλούμε κάθε δυνατότητα να αποκαθιστούμε την επικοινωνία όταν παρουσιάζεται πρόβλημα.

Πώς νιώθεις που σε φωνάζουν με το μικρό σου όνομα; Μήπως αυτό καμιά φορά σε ”υποχρεώνει” να δουλέψεις παραπάνω.

Μόνο χαρούμενη νιώθω. Είναι όμορφο να υπάρχει οικειότητα με τον κόσμο, είναι ανεκτίμητο να συναντάς καθημερινά φιλικά πρόσωπα και να ξέρεις ότι έχεις προσφέρει, έστω κάτι μικρό, για να γίνει πιο εύκολη η ζωή τους.

Η Κωνσταντία μιλά για τη δουλειά της στην Cosmote έτσι που αισθάνεται κανείς ότι εκφράζει τις αρχές της εταιρείας. Μπορεί να είναι από ένστικτο ή απλώς επειδή η ίδια αισθάνεται ότι η καθημερινότητά της γίνεται καλύτερη όταν προσπαθεί να βρίσκει λύσεις για τους άλλους. Είναι ευκολότερο να δουλεύεις έχοντας στο νου σου να φροντίζεις αυτόν που εξυπηρετείς. Και, στο τέλος της ημέρας, να νιώθεις ότι έχεις κάνει τις σωστές επιλογές στη ζωή σου.

του Χρήστου Αργύρη