Το καλοκαίρι τα αρώματα και οι γεύσεις της φράουλας είναι στα καλύτερα τους. Πώς μπορούμε να κλείσουμε όλη αυτή τη φρεσκάδα σε ένα βάζο; Φτιάχνοντας πεντανόστιμο σιρόπι φράουλας. Με αυτή την απλή συνταγή δίνουμε γεύση στο απογευματινό γιαούρτι, γαρνίρουμε το τσιζκέηκ ή απλώς αλείφουμε ψωμί ή φρυγανιές για ένα γρήγορο, σπιτικό και φυσικά υγιεινό πρωϊνό.
Για το σιρόπι μας θα χρειαστούμε:
Φράουλες, φρέσκες ή κατεψυγμένες
Εσπεριδοειδή, όπως λεμόνι ή πορτοκάλι
Ζάχαρη ή σιρόπι σφενδάμου ή ακόμη και μέλι
Πρώτα ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις φράουλες σε φέτες.
Ρίχνουμε τις φράουλες, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τον χυμό εσπεριδοειδών σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για δέκα με δεκαπέντε λεπτά ή απλώς μέχρι να μαλακώσουν πολύ οι φράουλες.
Χρησιμοποιούμε ένα μπλέντερ για να κάνουμε πουρέ το μείγμα.
Το σιρόπι μας είναι έτοιμο και μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για εφτά ημέρες ή στην κατάψυξη για δύο μήνες. Καλή απόλαυση!
Πηγή: thehealthyepicurean.com