Τα μαχαιροπίρουνα καταργούνται. Τα χέρια και το πρόσωπο γεμίζουν sauce. Αντί να σκουπιστούμε με τις “καθωσπρέπει” χαρτοπετσέτες, προτιμάμε να γλείψουμε ένα-ένα τα δάχτυλά μας. Σε κάθε μπουκιά ανοίγουμε διάπλατα το στόμα, ώστε να γευτούμε μεμιάς λίγο απ’όλα. Το burger είναι ο ορκισμένος εχθρός του savoir vivre, η απόλυτη διατροφική & κοινωνική παρατυπία, μια αμαρτία που όμως λατρεύουμε γιατί μας παρασύρει σε μια εμπειρία απελευθέρωσης από κανόνες και φυσικά μεγάλης γευστικής ικανοποίησης.
Σε αυτή την άκρως λαχταριστή εμπειρία μας καλεί να παραδοθούμε -και ας ξεπέσουμε από τον Παράδεισο- το Guilty Adam, το νέο ghost-μπεργκεράδικο στη Μεταμόρφωση, που μόνο με μία γεμάτη δαγκωνιά από τον “απαγορευμένο καρπό τους”, γίνεσαι φανατικός.
Το Guilty Adam άνοιξε πριν από λίγους μήνες από τον Γιώργο Κ. Πρόκειται για ένα ghost-εργαστήριο παρασκευής burger, χωρίς βιτρίνα, τραπέζια και καθίσματα, ένας κρυφός ναός των burgers, από τον οποίο μπορείς μόνο να παραγγείλεις. Και ο λόγος ήταν ότι ο Γιώργος ήθελε να αφιερώνει όλο τον χρόνο και την ενέργειά του στο να ετοιμάζει καθημερινά burgers που θα αποτελούν μια πραγματική γευστική αποκάλυψη. Γιατί το κάθε του burger είναι αποτέλεσμα πολύωρης προετοιμασίας, υπομονετικού μαγειρέματος και πολλών χειροποίητων παρασκευών.
“Το όνομα του μαγαζιού το σκέφτηκα σε ένα ταξίδι μου στο Τελ Αβίβ. Ενώ έκανα βόλτα στους δρόμους της πόλης του Ισραήλ, είδα σε έναν τοίχο ένα γκράφιτι που έγραφε “Adam, try the pepperoni -Eve”. Και μπορεί για αυτόν που το έγραψε ο απαγορευμένος καρπός να είναι το pepperoni, για μένα ήταν το burger, το αγαπημένο μου streetfood”, ανέφερε ο Γιώργος.
Τα burgers του Guilty Adam είναι κολασμένα νόστιμα, που σε κάνουν να τα τρως με λαιμαργία, υποκύπτοντας σε ένα από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο αμαρτωλά. Είναι ποιοτικά, αυθεντικά & “σπιτικά” και από την πρώτη μπουκιά καταλαβαίνεις την φρεσκάδα των πρώτων υλών που χρησιμοποιήθηκαν.
Αν και ο Γιώργος ήθελε να κρατήσει τις συνταγές του επτασφράγιστο μυστικό, μας είπε κάποια βασικά στοιχεία που κάνουν τα burgers του τόσο εθιστικά:
Τα μπιφτέκια πλάθονται καθημερινά στην κουζίνα του Guilty Adam από ολόφρεσκο κιμά και ψήνονται τη στιγμή της παραγγελίας, ώστε να είναι ζουμερά και γευστικά.
Το κοτόπουλο που μπαίνει στα chicken burgers, μαρινάρεται για 6 ώρες σε ξύγαλο, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο μαλακό, ζουμερό και ιδιαίτερο στη γεύση.
Ύστερα τα καλομαγειρεμένα κρέατα συνοδεύονται μεταξύ άλλων από μυστικές σπιτικές guilty sauces, που κάνουν τη διαφορά, handmade πίκλες και επιδέξια καραμελωμένα κρεμμύδια.
Και φυσικά όλα αυτά στριμώχνονται σε αφράτα ψωμάκια και σερβίρονται με λαχταριστές πατάτες.
Οι συνταγές τους είναι απλές, χωρίς υπερβολές, αλλά αρκετές για να σε κάνουν να “κολλήσεις”. Αυτά που δοκιμάσαμε και πρέπει οπωσδήποτε να παραγγείλετε είναι:
*το Guilty Adam Burger με μοσχαρίσιο smashed μπιφτέκι, μπέικον, iceberg, cheddar, καραμελωμένο κρεμμύδι, χειροποίητη πίκλα αγγούρι & την μυστική “guilty” sauce,
*το Chicky Chicky με φιλέτο κοτόπουλο μαριναρισμένα 6 ώρες σε ξύγαλο & παναρισμένα με panko, ρόκα, ντομάτα, πίκλα αγγούρι χειροποίητη, roast garlic mayo & παρμεζάνα,
*και το Smashroom burger με μπιφτέκι μοσχαρίσιο smashed, cheddar, μανιτάρια ραγού, χειροποίητη πίκλα αγγουριού, ξερό κρεμμύδι, iceberg & roasted garlic mayo.
Πέρα από burgers, στο Guilty Adam ετοιμάζουν επίσης μερικά συνοδευτικά όπως σαλάτες, κοτομπουκιές -που επίσης μαρινάρονται σε ξύγαλο- και καλαμπόκι με sweet chilli sauce και sour cream, αλλά και ένα τρομερό sando sandwich με αφράτο ψωμί brioche, χοιρινή πανσέτα σιγομαγειρεμένη για 6 ώρες, πίκλα αγγούρι χειροποίητη, cheddar, κόκκινο λάχανο μαριναρισμένο, κρεμμύδι & μουστάρδα Dijon.
Με λίγα λόγια, στο Guilty Adam παρόλο που αναφέρονται ακόμα και στο όνομά τους στον καρπό της ακολασίας, σερβίρουν θεϊκή απόλαυση. Είναι αδύνατο να αντισταθείς στη μεστή γεύση των burgers τους. Απλά κλείνεις μάτια και αφήνεσαι. Χρειάζεσαι μόνο τα χέρια σου. Τίποτα άλλο.
More Info:
Για more guilty φωτογραφίες ακολούθησέ τους στο Instagram