Οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο ομαδικός βιασμός που κατήγγειλε τουρίστρια με διπλή υπηκοότητα (βραζιλιάνικη/ ισπανική) στην ανατολική πολιτεία Τζαρχάντ, στην Ινδία.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η 28χρονη και ο σύζυγός της, που έκαναν ταξίδι με μοτοσικλέτα, είχαν σταματήσει για τη νύχτα στο Ντίρκι όταν φέρεται να έλαβε χώρα η επίθεση. Η αστυνομία είπε πως συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες και αναζητούνται άλλοι τρεις. Οι ταυτότητες των ανδρών, που κατηγορούνται και ότι ξυλοκόπησαν τον σύζυγό της, δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα.
Το ζευγάρι είχε ταξιδέψει σε διάφορα τμήματα της Ασίας με μοτοσικλέτες πριν καταφθάσει στην Ινδία, λίγους μήνες πριν. Το σαββατοκύριακο η γυναίκα ανέβασε βίντεο στο Instagram, όπου έλεγε ότι «επτά άνδρες με βίασαν. Μας έδειραν και μας λήστεψαν, αν και δεν πήραν πολλά πράγματα επειδή αυτό που ήθελαν ήταν να με βιάσουν», προσθέτοντας ότι οι φερόμενοι δράστες είχαν απειλήσει και να τους σκοτώσουν.
Σε άλλο βίντεο ο σύζυγός της, που είναι Ισπανός, είπε «το στόμα μου έχει καταστραφεί, μα η σύντροφός μου είναι χειρότερα από εμένα. Με χτύπησαν με το κράνος πολλές φορές, με πέτρα στο κεφάλι. Πάλι καλά που αυτή φορούσε τζάκετ και αυτό σταματά κάπως τα χτυπήματα».
Τα βίντεο έχουν κατεβεί. Η αστυνομία είπε ότι το ζευγάρι απευθύνθηκε σε ένα περιπολικό που τους μετέφερε σε κέντρο υγείας.
«Το ζευγάρι μιλούσε ανάμεικτα αγγλικά και ισπανικά οπότε η περίπολος δεν μπορούσε αρχικά να τους καταλάβει. Μα φαίνονταν εμφανώς τραυματίες, οπότε τους πήγαν για περίθαλψη» είπε αξιωματούχος της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι εκεί είπαν στους γιατρούς για τον φερόμενο βιασμό.
Η πρεσβεία της Βραζιλίας στην Ινδία είπε στο BBC πως η γυναίκα και ο σύζυγός της ήταν θύματα μιας σοβαρής εγκληματικής επίθεσης, και η ισπανική είπε πως προσέφερε ό,τι βοήθεια ήταν δυνατόν, περιλαμβανομένης ψυχολογικής στήριξης, μα τα θύματα αρνήθηκαν επειδή δέχονταν ήδη τη φροντίδα των ινδικών υπηρεσιών άμεσης βοήθειας.
Οι συζητήσεις περί βιασμού και σεξουαλικής βίας βρέθηκαν πιο έντονα στην επικαιρότητα στην Ινδία μετά τον ομαδικό βιασμό και δολοφονία μιας νεαρής σε λεωφορείο στο Δελχί το 2012, που οδήγησε σε μεγάλες διαμαρτυρίες και αλλαγές στους σχετικούς νόμους της χώρας. Ωστόσο δεκάδες χιλιάδες βιασμοί αναφέρονται κάθε χρόνο και ακτιβιστές λένε πως υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος που πρέπει να διανυθεί.