Μια πόλη στην Ινδονησία ελπίζει ότι η φύση μπορεί να σώσει τα παιδιά από τον εθισμό στο διαδίκτυο. Αλλά μπορούν τα κοτοπουλάκια και τα δέντρα να αντικαταστήσουν πραγματικά τα iPhone και τις έξυπνες τηλεοράσεις;
Η πόλη Μπαντούνγκ στη Δυτική Ιάβα ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα για να απομακρύνει τους μαθητές από τις οθόνες, δίνοντάς τους κοτόπουλα και σπόρους τσίλι με την ελπίδα ότι τα παιδιά θα ξοδέψουν λιγότερο χρόνο σε ηλεκτρονικές συσκευές και περισσότερο χρόνο για τη φροντίδα των κατοικίδιων ή των φυτών τους.
Η τοπική κυβέρνηση δήλωσε ότι παρέχονται σε 2.000 κοτόπουλα και 1.500 σπόροι τσίλι σε 10 δημοτικά σχολεία και δύο γυμνάσια στην πόλη, η οποία απέχει περίπου 150 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Τζακάρτα.
Ο δήμαρχος Οντεντ Ντανιάλ πραγματοποίησε μια συμβολική τελετή παράδοσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για να ξεκινήσει το πρόγραμμα. Είπε ότι ελπίζει πως το πρότζεκτ αυτό θα βοηθήσει τα παιδιά να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά γκάτζετ λιγότερο συχνά, αλλά οι τοπικές εκπαιδευτικές αρχές χρειάζονται χρόνο για να το αξιολογήσουν.
Εθισμός στα Smartphone
Ο μέσος χρήστης του διαδικτύου στην Ινδονησία ξοδεύει 8 ώρες και 36 λεπτά την ημέρα online - σχεδόν δύο ώρες υψηλότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο - σύμφωνα με την έκθεση Global Digital Report 2019.
Αρκετοί γονείς στο Μπαντούνγκ εμφανίστηκαν υποστηρικτές του προγράμματος που ονομάζεται «chickenization» (σ.σ «κοτοπουλoποίηση»), σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Αρκετά παιδιά δήλωσαν ότι είχαν διάφορα σχέδια για τα πτηνά που τους έδωσαν. Ενας μαθητής της πέμπτης τάξης του δημοτικού δήλωσε ότι ελπίζει να εκθρέψει κοτόπουλα, ενώ ένας συμμαθητής του τόνισε πως ελπίζει να καταφέρει να το μεγαλώσει αρκετά ώστε να το μαγειρέψει.
Πηγή: CNN