«Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος λόγος ούτε να πανηγυρίζει κανείς, ούτε να χαίρεται με αυτό που συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς είναι η λογική κατάληξη όλων όσων άρχισαν να συμβαίνουν πριν από περίπου δέκα χρόνια στη χώρα μας» ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για τις ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις τελευταίες ημέρες.
Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, στον ΣΥΡΙΖΑ «ουσιαστικά τώρα βλέπουν τις συνέπειες όσων ξεκίνησαν να συμβαίνουν από το κόμμα τους στην πάνω και την κάτω πλατεία, την υποτιθέμενη περήφανη διαπραγμάτευση, το ότι η χώρα μας έφτασε στο γκρεμό, όλα όσα πέρασε ο ελληνικός λαός εξαιτίας τους. Απλά τώρα βλέπουν τις συνέπειες».
Ξεκινά αύριο η συζήτηση στη Βουλή για τον Προσωπικό Ιατρό - 40.000 ευρώ εφάπαξ σε κάθε νέο γιατρό
Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ξεκίνησε από την αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου στο Σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας: «Αναμόρφωση του θεσμού του Προσωπικού Ιατρού - Σύσταση Πανεπιστημιακών Κέντρων Υγείας», η συζήτηση του οποίου ξεκινά αύριο Τρίτη 12 Νοεμβρίου στη Βουλή. Για την κυβερνητική παρέμβαση θα μιλήσει αύριο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Με το νομοσχέδιο αυτό επιδιώκεται η βελτίωση της υγείας του πληθυσμού, με έμφαση στην πρόληψη, την υγειονομική φροντίδα για όλους και τη μείωση των ανισοτήτων.
Πλέον, κάθε πολίτης θα έχει την δυνατότητα δωρεάν εγγραφής σε γιατρό στην περιοχή που κατοικεί, καθώς αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός εκείνων που έχουν τη δυνατότητα να γίνουν Προσωπικοί Ιατροί», είπε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης ενώ έδωσε έμφαση και στα οικονομικά κίνητρα που θα δοθούν για πρώτη φορά στους νέους γιατρούς.
«Κάθε γιατρός που θα επιλέξει κατά το έτος 2025 να εκπαιδευτεί στις ειδικότητες, είτε της Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής, είτε της Εσωτερικής Παθολογίας, θα λάβει εφάπαξ το ποσό των 40.000 ευρώ σε επίπεδο μεικτών απολαβών.
Παράλληλα, θεσμοθετούμε τον Προσωπικό Παιδίατρο. Σε πρώτη φάση, περίπου 530.000 παιδιά θα έχουν για πρώτη φορά δωρεάν πρόσβαση» ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Πρόσθεσε επίσης ότι επιπλέον, ιδρύονται 7 Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας, ένα σε κάθε Ιατρική Σχολή/Τμήμα της χώρας, στα οποία θα υπηρετούν μέλη ΔΕΠ. Σε αυτά, θα λειτουργούν Σταθμοί Τηλεϊατρικής ενώ στο πλαίσιο του Δικτύου Τηλεϊατρικής θα υπάρχουν 3.500 σημεία κατ’ οίκον νοσηλείας σε όλη τη χώρα.
«Έτσι, σε όποιο σημείο της χώρας και αν διαμένουν οι ασθενείς θα μπορούν να έχουν φροντίδα κατ’ οίκον με 24ωρη αδιάλειπτη ιατρική παρακολούθηση» υπογράμμισε ο Παύλος Μαρινάκης.