Η Ειμι Ιντ είναι μια food blogger που γράφει διαρκώς για τρόφιμα και συνταγές. Μια αποκάλυψη όμως που της έγινε, την έπιασε απροετοίμαστη και έσπευσε να την μοιραστεί στο twitter.
Όπως γράφει η μπλόγκερ, ανακάλυψε ότι οι πράσινες, οι κίτρινες, οι πορτοκαλί και οι κόκκινες πιπεριές είναι ουσιαστικά η ίδια πιπεριά, σε διαφορετικη φάση ωριμότητας.
Η μπλόγκερ έγραψε αυτό το tweet στις 11 Σεπτεμβρίου και από τότε έχει κοινοποιηθεί 266.000 φορές, ενώ περίπου 56.000 χρήστες σχολίασαν την ανάρτησή της.
Έπειτα, σε νεότερη ανάρτησή της εξηγούσε ότι είναι λογικό να είναι πιο γλυκές οι κόκκινες πιπεριές, γιατί αυτές είναι οι πιο ώριμες σύμφωνα με τη θεωρία που της είπαν.
Ωστόσο, υπήρξαν βοτανολόγοι που αντέκρουσαν τη θεωρία της μπλόγκερ, σχολιάζοντας ότι είναι γενετικά διαφορετικές μεταξύ τους οι πολύχρωμες πιπεριές, γι′ αυτό και έχουν διαφορετικό χρώμα. Συγκεκριμένα, το DNA τους προκαθορίζει τη μέγιστη ποσότητα χρωστικών που μπορούν να παράγουν, γεγονός που δημιουργεί τη διαφορετικότητα στο χρώμα.