Κίνα: 29χρονος άεργος ζει σε σκηνή γιατί απλώς δεν θέλει να δουλεύει

Αποφάσισε να συνεχίσει τον χαλαρό τρόπο ζωής του στην ύπαιθρο, ανάμεσα στα συντρίμμια ενός εγκαταλειμμένου πάρκινγκ.
.
.
Li Shu/qq.com

Ένας 29χρονος άνδρας που ζει σε μια σκηνή σε ένα εγκαταλελειμμένο πάρκινγκ εδώ και 200 ημέρες έχει γίνει το νεότερο σύμβολο της ολοένα και πιο δημοφιλής κουλτούρας «lying down» της Κίνας.

Στα τέλη του 2018, ο Λι Σου παράτησε τη δουλειά του στην επαρχία Σιτσουάν και άρχισε να περνά τον περισσότερο χρόνο του στο νοικιασμένο διαμέρισμά του. Ο 29χρονος συνειδητοποίησε γρήγορα ότι, χωρίς κανένα απολύτως εισόδημα, θα έχανε γρήγορα όλες τις οικονομίες του, έτσι μείωσε τα καθημερινά του έξοδα σε μόλις 10 γιουάν (1,5 δολάρια) την ημέρα.

Ακόμα κι έτσι, μετά από χρόνια που έπρεπε να πληρώσει ενοίκιο, έγινε οδυνηρά προφανές ότι θα έπρεπε είτε να βρει έναν τρόπο να βγάλει χρήματα είτε να φύγει, αναφέρει το Odditycentral.

Δεδομένου ότι η πρώτη επιλογή δεν εξετάστηκε καν, πούλησε τα περισσότερα από τα υπάρχοντά του, αγόρασε μια σκηνή και αποφάσισε να συνεχίσει τον χαλαρό τρόπο ζωής του στην ύπαιθρο, ανάμεσα στα συντρίμμια ενός εγκαταλειμμένου πάρκινγκ. Ζει εκεί εδώ και 200 ημέρες και δεν έχει σχέδια να συμμετάσχει στην κούρσα της ζωής σύντομα.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η... φιλοσοφία του Λι δεν μπορεί καν να ονομαστεί φυσιολογική. Η μεταχειρισμένη σκηνή του είναι η πιο πολύτιμη περιουσία του, ζει με φτηνά τρόφιμα όπως χυλοπίτες και ζυμαρικά, χρησιμοποιεί περιστασιακά τη βασική του εστία μαγειρέματος για να φτιάξει κρέας στο ένα και μοναδικό κατσαρολάκι του, πατάτες και αυγά και πρέπει να περπατήσει πολύ για να βρει νερό και για να φορτίσει την μπαταρία του τηλεφώνου του. Αλλά ο Λι ξεκαθαρίζει ότι αυτή ήταν μια συνειδητή επιλογή ζωής με την οποία είναι πολύ ευχαριστημένος.

«Είναι επιλογή μου», είπε ο Λι. «Όταν εγκαταλείπετε τις ανεκπλήρωτες προσδοκίες σας στη ζωή, θα νιώσετε σιγά σιγά γαλήνη και θα συνηθίσετε σε αλλαγμένες συνθήκες. Είναι χαλαρωτικό»

Ο νεαρός είπε στους Κινέζους δημοσιογράφους ότι στην πραγματικότητα είναι απόλυτα ικανός να βρει δουλειά και οι φίλοι του προσπάθησαν επανειλημμένα να του βρουν καλύτερο μέρος να ζει και ακόμη και να του δανείσουν χρήματα για να ξεκινήσει μια μικρή επιχείρηση, αλλά δεν θέλει τίποτα από αυτά. Απολαμβάνει τον απλό, λιτό τρόπο ζωής του και τη συνεχή χαλάρωση που του παρέχει.

Ένα σημείωμα στο πλάι της σκηνής του Λι στο εγκαταλελειμμένο πάρκινγκ ζητά από τους περαστικούς να σεβαστούν την περιουσία του, επισημαίνοντας ότι η ίδια η σκηνή είναι ούτως ή άλλως το πιο πολύτιμο πράγμα εκεί. Ζητά επίσης ταπεινά συγγνώμη αν ενοχλεί κάποιον και ξεκαθαρίζει ότι μπορεί να μετεγκατασταθεί κάπου αλλού.

Η ιστορία του Λι έφερε για άλλη μια φορά στο προσκήνιο το αυξανόμενο κίνημα «lying down» της Κίνας. Θεωρούμενο από πολλούς ως απάντηση στην ολοένα και πιο τοξική και υπερβολικά ανταγωνιστική κουλτούρα της Κίνας στο χώρο εργασίας, το «lying down» είναι κυρίως δημοφιλές στους νέους που επιλέγουν να κάνουν το ελάχιστο για να τα βγάλουν πέρα, αντί να προσπαθούν για οικονομική και επαγγελματική επιτυχία.

Δημοφιλή