Ενα κινεζικό διαστημικό σκάφος χωρίς πλήρωμα κατέγραψε εικόνες που καλύπτουν όλο τον Αρη, συμπεριλαμβανομένων απεικονίσεων του νότιου πόλου του, αφού έκανε τον κύκλο του πλανήτη περισσότερες από 1.300 φορές από τις αρχές του περασμένου έτους.
Το κινεζικό Tianwen-1 έφτασε με επιτυχία στον κόκκινο πλανήτη τον Φεβρουάριο του 2021 στην πρώτη αποστολή της χώρας εκεί. Ενα ρομποτικό όχημα εξερεύνησης έχει «σαρώσει» έκτοτε την επιφάνειά του, καθώς το διαστημόπλοιο σε τροχιά μελετά τον πλανήτη από το διάστημα.
Μεταξύ των εικόνων που τραβήχτηκαν από το διάστημα ήταν οι πρώτες φωτογραφίες από τον νότιο πόλο του Αρη, όπου βρίσκονται σχεδόν όλοι οι υδατικοί πόροι του πλανήτη.
Το 2018, ένας ανιχνευτής σε τροχιά του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος είχε ανακαλύψει νερό κάτω από τους πάγους του νότιου πόλου του πλανήτη.
Ο εντοπισμός του υπόγειου νερού είναι το «κλειδί» για τον προσδιορισμό των δυνατοτήτων του πλανήτη για ζωή.
Αλλες εικόνες του Tianwen-1 περιλαμβάνουν φωτογραφίες του μήκους 4.000 χιλιομέτρων φαραγγιού Valles Marineris (Κοιλάδα του Μάρινερ), και κρατήρες ορεινών περιοχών στα βόρεια του Αρη, γνωστές ως Arabia Terra.
Το Tianwen-1 έστειλε, επίσης, εικόνες υψηλής ανάλυσης της άκρης του τεράστιου κρατήρα Maunder, καθώς και μια άποψη από πάνω προς τα κάτω του Ascraeus Mons, ενός μεγάλου ηφαιστείου «ασπίδας» που εντοπίστηκε για πρώτη φορά από το διαστημόπλοιο Mariner 9 της NASA πριν από πέντε δεκαετίες.