Η Μαρία Εκμεκτσίογλου και το «KitcheN’ Health» μας προσκαλούν να μαγειρέψουμε υγιεινά και νόστιμα, αλλά και να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Η πανδημία του κορωνοϊού μας έδειξε πόσο σημαντική είναι η ανάγκη για σωστή διατροφή. Ειδικοί παγκοσμίως, ελλείψει εμβολίου και στοχευμένου φαρμάκου, βρέθηκαν να προτείνουν λύσεις που έχουν να κάνουν με τη διατροφή, συνιστώντας ιδιαίτερη προσοχή στη θωράκιση του οργανισμού μας.
Ένα πρόγραμμα με συνταγές μόνο από υγιεινά υλικά χωρίς να χάνουμε την γεύση από την παραδοσιακή κουζίνα, όπως ακριβώς μάθαμε μέχρι σήμερα από την Μαρία Εκμεκτσίογλου.
Η Πολίτισσα σεφ εκμεταλλεύεται προϊόντα που μας δίνει η γη και η θάλασσα. Από τα εσπεριδοειδή, τα χόρτα όπως το σταμναγκάθι και οι καυκαλίθρες, το κρεμμύδι με το σκόρδο, όλα τα λαχανικά, αλλά και κατσικάκι, καθώς όπως υποστηρίζει ο διατροφολόγος, Πολ Φαρατζιάν, «έχει και αυτό την θέση του στην διατροφή μας».
Το «KitcheN’ Health» έρχεται για να μας δείξει τον τρόπο. Η Μαρία σε κάθε επεισόδιο θα μας μάθει πως αγνά υλικά με ευεργετικές ιδιότητες, «παντρεύονται» σε πολύ όμορφα πιάτα. Με σκηνικό έναν υπέροχο κήπο, η Μαρία μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τα «καλούδια της φύσης».
Πέρα από τις ειδικές αυτές συνταγές, η Μαρία θα συνομιλεί με διατροφολόγους και γιατρούς, οι οποίοι θα επεξηγούν τη χρήση και το σωστό συνδυασμό των τροφών, δίνοντας απαντήσεις σε ερωτήματα που όλοι έχουμε:
Πρέπει να μαγειρεύουμε εποχικά;
Πόσο διαφορετικό πρέπει να είναι το παιδικό menu; Με τι συνδυάζονται σωστά τα όσπρια;
Η αγαύη και η στέβια είναι καλοί αντικαταστάτες της ζάχαρης;
Ένα ταξίδι που θα γίνεται κάθε Σαββατοκύριακο.
«KitcheN’ Health» με την Μαρία Εκμεκτσίογλου: Πρεμιέρα 9 Μαΐου και κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 18:45 στο OPEN