Να δικαστεί ο π. Αντώνιος ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για ασέλγεια εις βάρος 2 ανηλίκων προσώπων ζήτησε ο εισαγγελέας, Δημήτρης Νομικός.
«Προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής ικανές να στηρίξουν δημόσια στο ακροατήριο κατηγορία κατά του κατηγορουμένου για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκων με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση», αναφέρει ο εισαγγελέας που ζητά να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που έχουν επιβληθεί στον κατηγορούμενο.
«Δεν περιόρισε την παραβατική συμπεριφορά σε βάρος μόνο του Π.Γ αλλά επέδειξε πανομοιότυπη συμπεριφορά σε βάρος του ανήλικου Β.Ζ με σκοπό την σεξουαλική του ικανοποίηση» λέει ο Δ. Νομικός και απορρίπτει τους ισχυρισμούς του ιδρυτή της Κιβωτού.
«Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες και οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες είτε καταθέτοντας όσα τους είχαν μεταφέρει οι παθόντες σε ανύποπτο χρόνο (και προγενέστερο των επίσημων καταγγελιών) είτε τα είχαν αντιληφθεί οι ίδιοι (ιδιώς ως προς τις ιδιαίτερες σχέσεις που είχε ο κατηγορούμενος με τους παθόντες)».
Ταυτόχρονα, ειδική μνεία έκανε στις βεβαιώσεις που κατέθεσε ο κατηγορούμενος και σύμφωνα με τις οποίες ο ένας εκ των καταγγελλόντων αναιρούσε τα λεγόμενά του, ενώ ο εισαγγελέας τονίζει πως μπορούν να εκτιμηθούν ελεύθερα αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουν την αξιοπιστία μιας εξέτασης του ανηλίκου υπό τις εγγυήσεις και προϋποθέσεις του νόμου.
Τα περιστατικά
Στην πολυσέλιδη πρόταση αναφέρεται πως για 2 έτη (Σεπτέμβριος του 2020 – Αύγουστο του 2022), ο π. Αντώνιος εκμεταλλευόταν τα θαλάσσια μπάνια και τις εκδρομές που πραγματοποιούνταν με σκοπό να προβεί σε γενετήσιες πράξεις εις βάρος του ανήλικου που είχε συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του. Επιπρόσθετα όπως αναγράφεται, ο δράστης προέβη στις πράξεις αυτές για να ικανοποιήσει την γενετήσια ορμή του προσβάλλοντας την αγνότητα και την καθαρότητα της παιδικής ηλικίας του ανήλικου.
Κατά τον εισαγγελέα ωστόσο η συμπεριφορά του π. Αντωνίου εκδηλώθηκε για πρώτη φορά σε δομή της Κιβωτού στην Καλαμάτα όταν μεταφέρθηκε εκεί ο ανήλικος.
«Ο δράστης σε διαφορετικά χρονικά σημεία ,κατά την παραμονή του (…) στην ανωτέρω δομή , ενήργησε γενετήσιες πράξεις σε βάρος του ανήλικου με σκοπό την σεξουαλική του ικανοποίηση καθώς κατά την διάρκεια περιπάτων που πραγματοποιούσαν μόνοι τους στον κήπο της δομής, του εθώπευε τα οπίσθια πάνω από τα ρούχα ενώ εξ’ αφορμής θαλάσσιων μπάνιων στις παραλίες της Καλαμάτας (κυρίως βραδυνές ώρες) έβαζε το χέρι μέσα στο μαγιό του ανήλικου».
Όπως εξηγεί ο Δημήτρης Νομικός, «ο κατηγορούμενος δεν περιόρισε την παραβατική συμπεριφορά σε βάρος μόνο του Π.Γ αλλά επέδειξε πανομοιότυπη συμπεριφορά σε βάρος του ανήλικου Β.Ζ με σκοπό την σεξουαλική του ικανοποίηση».
Ταυτόχρονα, για την περίπτωση του ανήλικου που δεν είχε συμπληρώσει καν τα 14 έτη ο εισαγγελέας ανέφερε:
«Ο κατηγορούμενος καλούσε το αγόρι (γεννηθείς 2009) στον προσωπικό του χώρο εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη που επεδείκνυε στο πρόσωπο του και τον κυριαρχικό του ρόλο εντός των δομών της Κιβωτού, με διάφορους τρόπους στα πλαίσια της προσωπικής επικοινωνίας που είχε με τον ανήλικο, ενήργησε επανειλημμένα γενετήσιες πράξεις για να διεγείρει και να ικανοποιήσει την γενετήσια ορμή και επιθυμία του προσβάλλοντας την αγνότητα και την καθαρότητα της παιδικής ηλικίας του ανήλικου. (…)Επίσης όταν κοιμόταν ο ανήλικος Β, ο κατηγορούμενος τοποθετούσε το κεφάλι του ανήλικου στα γεννητικά του όργανα και το έτριβε σε αυτά».
Μάλιστα, όπως αναφέρει ο εισαγγελέας, υπάρχουν δυο μάρτυρες που επιβεβαιώνουν ότι το φερόμενο ως θύμα τους είχε εκμυστηρευτεί όσα εν τέλει κατήγγειλε, ενώ οι ίδιοι μάρτυρες κατέθεσαν ότι σε δομή της Χίου ο παθών πήγαινε το βράδυ στο δωμάτιο του κατηγορούμενου όπου έμενε για αρκετή ώρα και πως το πρωί του πήγαινε το πρωινό του.
«Οι συγκεκριμένοι μάρτυρες επιβεβαιώνουν εξ ιδίας αντίληψης την “ιδιαίτερη” σχέση των παθόντων με τον κατηγορούμενο η οποία συνίσταται σε μία προνομιακή μεταχείριση και ειδική αντιμετώπιση έναντι των άλλων τροφίμων των δομών της Κιβωτού, αλλά ιδίως με μία παρατεταμένη παραμονή των παθόντων στους ιδιαίτερους χώρους του κατηγορούμενου , όπου έρχονταν σε στενή επαφή με τον κατηγορούμενο και με μία πραγματική αδικαιολόγητη προσωπική και σωματική εγγύτητα» αναφέρει ο κ. Νομικός.