Κλιματικά ουδέτερο γίνεται το εργοστάσιο της Volvo στην Κίνα

Η εταιρεία χρησιμοποιεί βιοαέριο στη μονάδα παραγωγής μειώνοντας τους ρύπους.
Volvo

Η χρήση εναλλακτικών καυσίμων είναι δεδομένο ότι μειώνει τους ρύπους και ειδικά στη βιομηχανία.

Στον κλάδο του αυτοκινήτου δεν αρκεί να παράγεις μοντέλα που εκπέμπουν λιγότερους ρύπους ή και καθόλου. Χρειάζεται και ο τρόπος παραγωγής τους να είναι πιο «καθαρός».

Η Volvo, κατάφερε στο εργοστάσιό της στο Τάιτσου να κάνει τη μετάβαση σε λειτουργία με βιοαέριο και έτσι αποτελεί την πρώτη της μονάδα παραγωγής στην Κίνα που επιτυγχάνει κλιματική ουδετερότητα. Η μετάβαση του εργοστασίου από το φυσικό αέριο στο βιοαέριο θα αποφέρει μείωση άνω των 7.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα, ετησίως.

Παρά το ότι η ενέργεια που χρησιμοποιείται στο εργοστάσιο του Τάιτσου αποτελεί ένα μικρό ποσοστό των συνολικών εκπομπών ύψους 43 εκατομμυρίων τόνων, που εμπίπτουν στα πεδία εφαρμογής 1-3 (Scope 1-3), η εξασφάλιση κλιματικά ουδέτερης ενέργειας για τη μονάδα του Τάιτσου είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου της Volvo για κλιματικά ουδέτερη παραγωγή έως το 2025 και για μείωση των εκπομπών σε όλες τις δραστηριότητές της παγκοσμίως. Αυτή η φιλοδοξία αποτελεί επίσης τμήμα του ευρύτερου στόχου της να πετύχει μηδενικές καθαρές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2040.

Όπως συμβαίνει με όλα τα εργοστάσιά της ανά τον κόσμο, η μονάδα του Τάιτσου χρησιμοποιούσε ήδη ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ. Αυτή η πρόσφατη εξέλιξη διασφαλίζει ότι το εργοστάσιο αποκτά επίσης κλιματικά ουδέτερη θέρμανση. Πρόκειται για το δεύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Volvo στον κόσμο που γίνεται κλιματικά ουδέτερο, μετά τις εγκαταστάσεις της στην Τορσλάντα, στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Η προμήθεια ενέργειας στο εργοστάσιο του Τάιτσου αφορά ηλεκτρισμό και θέρμανση. Περίπου το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας καλύπτεται από εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά πάνελ - ποσοστό που θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. Το 60% που απομένει προέρχεται από το δίκτυο και αφορά επίσης κλιματικά ουδέτερη ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο. Μετά την πρόσφατη εξέλιξη, οι ανάγκες θέρμανσης καλύπτονται με τη χρήση κλιματικά ουδέτερου βιοαερίου.

Δημοφιλή