Κοιμόμαστε στην αριστερή ή την δεξιά μεριά του κρεβατιού; Τι δείχνει αυτό για εμάς

Κι όμως, είναι κάτι πάρα πολύ απλό να βελτιώσουμε την ποιότητα του ύπνου μας.
.
Vuk Saric via Getty Images
.

Ξέρετε, μόλις ξυπνήσαμε και αισθανόμαστε μουρτζούφληδες και στη συνέχεια κάποιος λέει «ξύπνησες από τη λάθος πλευρά του κρεβατιού, σωστά;» λες κι αυτό θα μπορούσε ποτέ να βελτιώσει τη διάθεσή μας.

Κι όμως, αποδεικνύεται ότι μάλλον ξέρουν κάτι. Γνωρίζω, με ενοχλεί κι εμένα.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την British Wool διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται στη δεξιά πλευρά του κρεβατιού τείνουν να είναι πιο απαισιόδοξοι από όσους κοιμούνται στην αριστερή πλευρά. Επιπλέον, τα άτομα που κοιμούνται στην αριστερή πλευρά τείνουν να έχουν καλύτερη αίσθηση του χιούμορ.

Πολλά να λάβει υπ′ όψη του κανείς, πράγματι...

Ένα άλλο ανησυχητικό εύρημα από την έρευνα ήταν ότι, κατά μέσο όρο, 178 νύχτες το χρόνο επηρεάζονται από δυσφορία κατά τη διάρκεια του ύπνου μας.

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την ευημερία μας και αν η ταλαιπωρία είναι αυτή που μας εμποδίζει από μια ξεκούραστη νύχτα, ίσως το πρόβλημα να μην είναι η μεριά του κρεβατιού στην οποία κοιμόμαστε αλλά το στρώμα στο οποίο βολευόμαστε κάθε βράδυ.

Κοιμόμαστε άσχημα ή απλά πρέπει να αλλάξουμε το στρώμα μας;

Ενώ υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τον ύπνο μας όπως το άγχος, ο εξωτερικός θόρυβος, ορισμένα φάρμακα και πολλά άλλα, η διασφάλιση ότι έχουμε το καλύτερο δυνατό περιβάλλον ύπνου είναι μια καλή αφετηρία για την αντιμετώπιση προβλημάτων ύπνου.

Το NHS (Εθνικό Κέντρο Υγείας της Αγγλίας) συμβουλεύει να πηγαίνουμε για ύπνο και να σηκωνόμαστε την ίδια ώρα κάθε μέρα, να προσπαθούμε να κάνουμε διαλογισμό για να μας βοηθήσει να αποκοιμηθούμε, να διατηρούμε το δωμάτιο σκοτεινό και ήσυχο και ακόμη και να αφήνουμε το τηλέφωνό μας σε άλλο δωμάτιο.

Εντούτοις, τι γίνεται αν το ίδιο το κρεβάτι είναι το πρόβλημα;

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Bensons For Beds, Ρέιτσελ Μάρσαλ, υπάρχουν σημάδια που πρέπει όλοι να αναζητούμε όταν πρόκειται για τα στρώματά μας. Εξάλλου, ξοδεύουμε περίπου το ένα τρίτο της ζωής μας στον ύπνο και η άνεση για όλες αυτές τις ώρες θα πρέπει να είναι απαραίτητη.

Σημάδια ότι θα πρέπει να αλλάξουμε το στρώμα μας,

* Το στρώμα μας χαλάει. Η Μάρσαλ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αν ξαπλώνουμε στην ίδια πλευρά ακόμη και ενός σκληρού στρώματος κάθε βράδυ, οι ίνες μπορούν να συμπιεστούν, κάτι που θα οδηγήσει σε χαλάρωση,

* Ακόμα κι αν το μοιραζόμαστε με έναν σύντροφο, το στρώμα μπορεί να χαλάσει, με αποτέλεσμα να ξυπνήσουμε και οι δύο στη μέση του κρεβατιού το πρωί.

* Εάν υπάρχουν εξογκώματα στο στρώμα μας, ήρθε η ώρα να το αντικαταστήσουμε.

* Αν ξυπνήσουμε κι αισθανόμαστε ερεθισμένοι ή πονεμένοι το πρωί, αυτό είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι το στρώμα μας δεν παρέχει την ιδανική υποστήριξη για εμάς.

Ονειρα γλυκά!