
Ο 60χρονος από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης που οδηγούσε μεθυσμένος, με αποτέλεσμα να εμπλακεί σε τροχαίο που στοίχισε τη ζωή 50χρονης, κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την απολογία του.
Η απολογία του άνδρα έγινε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλεύεται μέχρι και σήμερα. Υπενθυμίζεται πως και ο ίδιος υπέστη βαριά τραύματα από την προ 10 ημερών σύγκρουση των δύο οχημάτων.
Σε βάρος του 60χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση, που επέφερε θάνατο, αλλά και για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας. Ο άνδρας στερούταν άδειας, καθώς η αστυνομία του την είχε αφαιρέσει στο πρόσφατο παρελθόν για 10 χρόνια, αφού είχε εντοπιστεί - κατ′ επανάληψη - να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ.
Στην εις βάρος του δικογραφία υπήρξαν μαρτυρίες, σύμφωνα με την οποία ο ίδιος είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ προτού πιάσει τιμόνι. Κατά την νοσηλεία του διενεργήθηκαν αιματολογικές εξετάσεις για τη συγκέντρωση οινοπνεύματος, που, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την αστυνομία, έδειξαν υπερβάσεις στην αλκοόλη και ειδικότερα 1,24 gr/l (0,62 mg/lt εκπνεόμενου αέρα).
Κατά την ομολογία του, ο 60χρονος υποστήριξε πως είχε πιει 2 ποτήρια τσίπουρο, τα οποία όμως δεν τον επηρέασαν, καθώς «είχε φάει και ένιωθε καλά». Τόνισε πως τα φώτα του αυτοκινήτου της 50χρονης τον «τύφλωσαν» και έτσι προκλήθηκε η σύγκρουση.
«Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της γυναίκας», συμπλήρωσε ο κατηγορούμενος, ζητώντας παράλληλα - δια της συνηγόρου του - τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.
Το εν λόγω αίτημα έγινε δεκτό από ανακριτή και εισαγγελέα που ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκισή του. Για την ώρα, ο κατηγορούμενος παραμένει στο νοσοκομείο και μόλις το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του θα οδηγηθεί στις φυλακές.
Πηγή: ΕΡΤ