Προϋπόθεση του διαλόγου με τους αγρότες είναι οι ανοιχτοί δρόμοι, μισογεμάτο το ποτήρι, όλοι θέλουμε να βρούμε λύσεις τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Ο κ. Βορίδης είπε ότι η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό θα γίνει αλλά όχι τη Δευτέρα καθώς πρέπει να προσδιοριστεί η σύνθεση της αντιπροσωπείας και «να ωριμάσουμε αυτά που σκεφτόμαστε για τους αγρότες».
Ακόμα είπε ότι υπάρχουν αιτήματα που δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν και αιτήματα θεσμικά και πολιτικά όπου υπάρχει συναντίληψη αλλά μένει να εξειδικευτούν όπως οι παράνομες ελληνοποιήσεις και η διαπραγμάτευση της ΚΑΠ. Όπως είπε πίεζαν για περικοπές οι σοσιαλιστές ,οι πράσινοι και η αριστερά καθώς ήθελαν να περάσουμε γρήγορα στην πράσινη μετάβαση. Πρόσθεσε ότι εμείς στο θέμα της μετάβασης της αγροτικής οικονομίας είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί και υπογράμμισε ότι θεωρεί ότι υπάρχει υποκρισία από την πλευρά της Αριστεράς.
Για το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σε ό,τι αφορά τα περί ελλείματος ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα είπε ότι πρόκειται περί «αστειότητος». «Στην Ελλάδα αν πρέπει να υπάρξει κριτική, είναι στην αντίθετη κατεύθυνση.
Διότι δεν ξέρω αν έχει υποπέσει στην αντίληψή σας ότι κυκλοφορούν εφημερίδες οι οποίες γράφουν για το αν είναι ομοφυλόφιλη ή όχι μία υπουργός».
«Ξέρετε γιατί μας εγκαλεί αυτό το ψήφισμα, το “ωραίο” αυτό το ψήφισμα, το “αντικειμενικό” από αυτές τις “καταπληκτικές” ομάδες, Γιατί λέει, ασκούνται αγωγές από κυβερνητικούς αξιωματούχους κατά δημοσιογράφων. Και ρωτάω εγώ: ξέρετε, καμία χώρα στην οποία δεν έχουν οι πολίτες ή οποιοιδήποτε πολίτες δικαίωμα δικαστικής προστασίας, αν θεωρούν ότι θίγεται η τιμή και υπόληψή τους;[…] Αυτό το ένα γράφτηκε και αποτελεί σημείο μομφής, ότι δεν υπάρχει ελευθεροτυπία στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα των τόσων τηλεοπτικών σταθμών, των τόσων εφημερίδων, των τόσων σάιτς, των τόσων δημοσιογράφων που ο πρωθυπουργός καθημερινά καθυβρίζεται, συκοφαντείται και λοιδορείται χωρίς καμία απολύτως συνέπεια. Αυτή είναι η χώρα που έχει περιορισμένη ελευθεροτυπία. πρόκειται περί κωμωδίας, κανονικής κωμωδίας. Δείχνει την εμπάθεια, δείχνει την ακρότητα.
Εγώ όμως να σας πω κάτι γιατί θέλει θέτει άλλα ζητήματα αυτό το ωραίο, αντικειμενικό: ξέρετε οι υποκλοπές, μάλιστα παράνομες υποκλοπές. Μάλιστα. Και έχει υιοθετήσει την άποψη ότι ευθύνεται η κυβέρνηση γι’ αυτό. Από πού το ξέρουν αυτό; Γιατί εγώ ξέρω ότι αυτό είναι το αντικείμενο δικαστικής ερεύνης. Αλλά αυτό το ωραίο αμερόληπτο την έβγαλε την απόφασή του. Δεν περιμένει καμία δικαστική απόφαση, κατέληξε σε αυτό. Αλλά να πάω και στο εξής για τις νόμιμες παρακολουθήσεις γιατί δεν υπάρχει μνεία για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου; Αυτή η κυβέρνηση την έκανε την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, το έκανε αυστηρότερο. Πρόκειται περί εμπαθούς υποκινούμενο αδίκου επί της ουσίας τώρα ψηφίσματος. Εγώ όμως να σας πω και κάτι άλλο, στην τελευταία του παράγραφο βγαίνει και λέει ότι πρέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή – θα δούμε τι θα πει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή- να επιβάλει κυρώσεις, κυρώσεις και να περικόψει τη χρηματοδότηση. Αυτό το ψήφισαν Έλληνες ευρωβουλευτές που καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή γι’ αυτά που σας είπα να επιβάλλει κυρώσεις στην Ελλάδα. Και επιχαίρει η αντιπολίτευση γι’ αυτό. Δηλαδή εδώ η πολιτικο – κομματική, η ιδεολογική στόχευση είναι η μεγάλη και κρίσιμη να πλήξουν τον βασικό εκπρόσωπο της επιτυχούς κεντροδεξιάς διακυβέρνησης στην Ευρώπη, που είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έστω κι αν η χώρα πληγεί. Δεν τους πειράζει να πληγεί η χώρα».
Στην ερώτηση αν θα μιλήσει στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια στη Βουλή απάντησε «όχι». « Δεν θα έχει και νόημα. Δηλαδή υπουργός σε νομοσχέδιο που δεν εμπλέκεται να πάρει τον λόγο με τη θέση που έχω εγώ. Αυτό πραγματικά δεν έχει κανένα νόημα. Έχω μιλήσει θεσμικά εκεί που έπρεπε, στο Υπουργικό Συμβούλιο».