Μπουντεσλίγκα: Η Μάιντς διώχνει τον Ελ Γκαζί για φιλοπαλαιστινιακή δήλωση

Ο Ελ Γκαζί τέθηκε σε διαθεσιμότητα στις 17 Οκτωβρίου από τον σύλλογο της Bundesliga, ο οποίος χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την αφαιρεθείσα πλέον ανάρτηση.
via Associated Press

Ο πρώην εξτρέμ της Άστον Βίλα και της Έβερτον, Ανουάρ Ελ Γκαζί, δεν θα συνεχίσει στη Μάιντς λόγω δήλωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη σύγκρουση Ισραήλ-Γάζας.

Ο Ελ Γκαζί τέθηκε σε διαθεσιμότητα στις 17 Οκτωβρίου από τον σύλλογο της Bundesliga, ο οποίος χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την αφαιρεθείσα πλέον ανάρτηση.

Σε συνάντηση την Πέμπτη, ο σύλλογος ήθελε ο 28χρονος να ζητήσει συγγνώμη για την θεωρούμενη φιλοπαλαιστινιακή ανάρτηση.

Αλλά ο Ολλανδός είπε στα ανώτερα στελέχη ότι υποστηρίζει την ειρήνη και την ανθρωπιά για όλα τα θύματα του πολέμου.

Πηγές δήλωσαν στο BBC Sport την Παρασκευή ότι ο Ελ Γκαζί ενημερώθηκε ότι θα ακυρωθεί το συμβόλαιό του.

Ο ίδιος απάντησε με μια ανάρτηση στο Instagram stories, αναφέροντας: «Ο Γκαζάκ είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ:

«Καταδικάζω τη δολοφονία όλων των αθώων πολιτών στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ.

«Τα συλλυπητήριά μου είναι με τα αθώα θύματα αυτής της σύγκρουσης, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους. Είμαι προσηλωμένος σε μια ειρηνική και ολοκληρωμένη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

«Στο βαθμό που οι προηγούμενες δηλώσεις μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν παρεξηγηθεί, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι υποστηρίζω την ειρήνη και την ανθρωπιά για όλους».

Ο Ελ Γκαζί εντάχθηκε στον σύλλογο με ελεύθερη μεταγραφή στις 22 Σεπτεμβρίου μετά την αποχώρησή του από την PSV Αϊντχόφεν.

Σύμφωνα με τη γερμανική εργατική νομοθεσία, ο εργοδότης έχει προθεσμία 14 ημερών από την ημερομηνία που έλαβε γνώση του σοβαρού παραπτώματος για να καταγγείλει το συμβόλαιο, αλλά αν χάσει αυτή την προθεσμία θα πρέπει να πληρώσει το συμβόλαιο στο ακέραιο.

Η Μάιντς αρνήθηκε να σχολιάσει όταν επικοινώνησε με το BBC Sport.

Το γήπεδο της Μάιντς έχει πάρει το όνομά του από το ιδρυτικό μέλος Eugen Salomon, έναν Εβραίο, ο οποίος στερήθηκε τις λειτουργίες του συλλόγου από τους Ναζί το 1933. Ο Σάλομον πέθανε στο Ολοκαύτωμα το 1942.

Το Ολοκαύτωμα, από τη ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στοίχισε τη ζωή σε περίπου έξι εκατομμύρια Εβραίους.

Ο αμυντικός της γαλλικής Νις, Γιουσέφ Ατάλ, έχει τιμωρηθεί και ερευνάται από τους Γάλλους εισαγγελείς επειδή φέρεται να δημοσίευσε ένα αντισημιτικό βίντεο που σχετίζεται με τη σύγκρουση στο Ισραήλ και τη Γάζα.

Δημοφιλή