Μακαρονάδα με πέστο από φύκια wakame

Εύκολη συνταγή, θεσπέσιο αποτέλεσμα.
.
.
.

Σε μια εποχή που η κατανάλωση ζωικής πρωτεΐνης έχει κατακόρυφα αυξηθεί και γνωρίζοντας ότι πρέπει να γίνουν σοβαρές προσπαθείς αυτό να μειωθεί, η χρήση μιας εναλλακτικής μορφής πρωτεΐνης φυτικής προέλευσης μπορεί σίγουρα να αποδειχθεί χρήσιμη για το πιάτο μας. Μια τέτοια μορφή φυτικής πρωτεΐνης είναι και τα βρώσιμα φύκια.

Εκτός από πρωτεΐνη τα φύκια είναι πλούσια σε βιταμίνες, σίδηρο, ασβέστιο μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά. Τα βρώσιμα φύκια είναι σε αποξηραμένη μορφή αλλά και μερικά σε φρέσκια και πριν τα χρησιμοποιήσουμε τα βάζουμε σε νερό να μαλακώσουν για 10 λεπτά.

Η χρήση τους στη μαγειρική είναι εύκολη. Μπορούμε να τα προσθέσουμε σε διάφορες σαλάτες, να τα βάλουμε ως γέμιση σε ένα σάντουιτς, στην ιαπωνική κουζίνα σε σούσι ρολς, και να χρησιμοποιήσουμε τριμμένα αποξηραμένα φύκια σαν αλάτι για να νοστιμέψουμε μια σούπα.

Η σημερινή μας πρόταση είναι μια μακαρονάδα με πέστο από φύκια wakame.

Υλικά για 4 ατομα.

500 γρ. Σπαγγέτι Νο 6 Ήλις

Για το πέστο:

200 γρ φυλλαράκια πλατύφυλλου βασιλικού

200 γρ. φύκια Wakame

100 γρ κουκουνάρι

2 σκελίδες σκόρδο

200 παρμεζάνα

αλάτι, πιπέρι

Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει συμφώνα με τις οδηγίες του παραγωγού.

Λίγο πριν σουρώνουμε τα μακαρόνια και κρατάμε 1/2 ποτήρι από το νερό του βρασμού τους.

Πλένουμε τα φυλλαράκια του βασιλικού και τα στεγνώνουμε σκουπίζοντάς τα καλά ταμποναριστά με μια πετσέτα κουζίνας.

Ενυδατώνουμε τα φύκια σε μια μπασίνα με νερό και αφού μαλακώσουν τα στεγνώνουμε ταμποναριστά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά για το πέστο στο μούλτι και τα αλέθουμε μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο πέστο βασιλικού-φυκιών.

Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και προσθέτουμε το πέστο καθώς και την μισό ποτήρι από το νερό του βρασμού τους.

Ανακατεύουμε καλά τα ζυμαρικά και σερβίρουμε

Καλή όρεξη!