Met@slash: Μία διαδραστική ταινία για τους φανατικούς του Horror

Met@slash: Μία διαδραστική ταινία για τους φανατικούς του Horror

Οι ταινίες τρόμου είναι ένα από τα είδη που φημίζονται για τη χρήση της αυτοαναφορικότητας. Ο συγκεκριμένος όρος μπορεί να αναφέρεται είτε στην έμφαση στις καλλιτεχνικές συμβάσεις και δομές αναπαράστασης με τις οποίες το έργο συνδιαλέγεται, είτε σε αναφορές στο συνολικό έργο του καλλιτέχνη, είτε ακόμη και σε συνδυασμό των δύο παραπάνω. Δίνοντας έμφαση στο πρώτο σκέλος της αυτοναναφορικότητας, έρχεται στο προσκήνιο και ο όρος της διακειμενικότητας.

Αντί να επικεντρώνεται σε μεμονωμένα είδη ή ταινίες, η θεωρία της διακειμενικότητας αντιμετωπίζει κάθε κείμενο στη σχέση του με άλλα κείμενα και συνεπώς με το διακείμενο, ή όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και η Julia Kristeva, το κείμενο λειτουργεί ως μωσαϊκό αναφορών.

Από το Scream (1996) μέχρι το The Cabin in the Woods (2012), υπάρχουν πολλές διάσημες ταινίες τρόμου που βάζουν στο επίκεντρό τους την αυτοαναφορική τάση και τη συστηματική χρήση της διακειμενικότητας, δημιουργώντας έναν ιδιόμορφο οπτικό διάλογο με άλλες ταινίες του είδους.

Aυτός ήταν ο στόχος και κατά τη δημιουργία του Met@slash, μίας ταινίας μικρού μήκους που δημιουργήσαμε στη Θεσσαλονίκη. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα ιδιόμορφο παιχνίδι με τους φανατικούς του είδους του τρόμου, όπου μέσα από την διαδραστικότητα να αναπτύσσεται και η βάση της οπτικής αφήγησης της ιστορίας.

Η ιστορία διαδραματίζεται Παρασκευή βράδυ, όπου ένα έφηβο αγόρι είναι μόνο στο σπίτι και σερφάρει στο ίντερνετ. Ένας δολοφόνος είναι ελεύθερος. Το αγόρι θα επιβιώσει;

To Met@slash δημιουργεί έναν αυτοαναφορικό τόνο ως προς το είδος των ταινιών τρόμου μέσα από μία πληθώρα αναφορών σε άλλες ταινίες του είδους που εντοπίζονται κατά τη διάρκεια της ταινίας. Την ίδια στιγμή, η πλοκή προειδοποιεί το κοινό για τους κίνδυνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο. Ο κύριος χαρακτήρας είναι ένα αγόρι, το οποίο αφού έχει κοινοποιήσει την τοποθεσία του κινητού του στο διαδίκτυο, γίνεται θύμα ενός δολοφόνου, ο οποίος χρησιμοποιεί το χαμένο κινητό τηλέφωνο προς όφελός του.

Η παρακολούθηση της ταινίας δημιουργεί μια διαδραστική σχέση με το κοινό, αφού οι θεατές μπορούν να εντοπίσουν διάφορες αναφορές σε διάσημες ταινίες τρόμου. Μέσα στα 3 λεπτά διάρκειας της ταινίας, μπορούν να εντοπιστούν πάνω από 50 αναφορές σε ταινίες όπως η Λάμψη, Παρασκευή και 13, Halloween κ.α.!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ταινία παρακάτω:

Δημοφιλή