Φαίνεται απλό σωστά; Φρυγανίζουμε το ψωμί, το αλείφουμε με βούτυρο και το τρώμε. Κι έγινε η δουλειά.
Ωστόσο, σύμφωνα με την Ναϊτζέλλα Λούση Λώσον (αγγλίδα δημοσιογράφος, παρουσιάστρια, τηλεοπτική προσωπικότητα και συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής), δεν είναι ακριβώς ότι η γνωστή μας διαδικασία ήταν λανθασμένη από παλιά, αλλά θα μπορούσαμε να την κάνουμε λίγο καλύτερα.
Θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτό το βασικό σνακ λίγο πιο... πιο εθιστικό.
Συνήθως, θα εξοργιζόμουν ακόμη και με την υπόδειξη ότι δεν βάζω βούτυρο το τοστ σωστά. Ωστόσο, ποια είμαι εγώ για να τα βάλω με την Ναϊτζέλλα;
Σε ένα βίντεο από το 2020, η ίδια αναφέρει ότι προτιμά την «προσέγγιση με βούτυρο δύο σταδίων». Το πρώτο στάδιο είναι πιθανό ακριβώς όπως βουτυρώνουμε ήδη το ψωμί του τοστ μας. Ζεστό, ακριβώς έξω από την τοστιέρα, αφήνοντας το βούτυρο να λιώσει.
Το δεύτερο στάδιο, ωστόσο, είναι όπου συμβαίνει η μαγεία. Η Ναϊτζέλλα αναφέρει ότι σε αυτό το στάδιο, χρειάζεται λίγο περισσότερο βούτυρο και θα μείνει σε «χρυσά μπαλώματα» στην επιφάνεια του ψωμιού του τοστ. Παραδόξως, χρησιμοποιεί ανάλατο βούτυρο, αλλά, μόλις απλώσει δύο στρώσεις βουτύρου, ρίχνει λίγο θαλασσινό αλάτι πάνω από πάνω. Περιγράφει αυτή τη μέθοδο ως «το πλατωνικά ιδεατό ψωμί του τοστ». Ειλικρινά; Ακούγεται νόστιμο.