Μουσείο Τέχνης Κορονοϊού. Πως είπατε;

Τί σχέση έχουν η Μόνα Λίζα και ο «Ρόκι« Σιλβέστερ Σταλόνε με το εμβόλιο για τον κορονοϊό.
Μία από τις 238 αυθόρμητες συνεισφορές Τέχνης του CAM The Covid Art Museum
Μία από τις 238 αυθόρμητες συνεισφορές Τέχνης του CAM The Covid Art Museum
CAM The Covid Art Museum

Η Μόνα Λίζα σε φάση εμβολιασμού, ο σκληροτράχηλος Σιλβέστερ Σταλόνε που μορφάζει καθώς η ένεση με το εμβόλιο τρυπάει το τεράστιο μπράτσο του, ενώ παρακάτω η Βασίλισσα Ελισάβετ χώνεται μέσα στον πλουμιστό γιακά της, που χρησιμεύει και ως μάσκα.

Κάτι μεταξύ καυστικού χιούμορ και αυτοσαρκασμού, με ορισμένες γερές δόσεις συναισθήματος σε άλλες εικόνες, συνθέτουν την συλλογή των έργων Τέχνης που συγκέντρωσε στην ψηφιακή ομπρέλα του το Μουσείο Τέχνης Κορονοϊού.

Πως είπατε; Αν είναι Τέχνη;

Φυσικά, το σχέδιο το ηλεκτρονικό κολάζ δεν μοιάζει απαραίτητα πάντοτε με την Τέχνη. Ενώ το σχέδιο προσπαθεί να λύσει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, η Τέχνη μας κάνει να σκεφτόμαστε και να αισθανόμαστε — μας προκαλεί και να αμφισβητούμε την κατεστημένη τάξη πραγμάτων, το status quo. Αλλά η Τέχνη μπορεί επίσης να φέρει νέες προοπτικές και να αλλάξει την οπτική μας, σε περιόδους που είναι τόσο απαραίτητο.

Το Μουσείο Τέχνης Covid είναι μια αυξανόμενη διαδικτυακή έκθεση Τέχνης που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, τώρα με 238 συνεισφορές από ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Συχνά παραπέμπει σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τον κόσμο γύρω μας και ίσως να πάρουμε μια ελαφρώς διαφορετική οπτική του πώς ο αλλαγμένος κόσμος μας άλλαξε την αντίληψή μας για τον κόσμο και τη ζωή μας.

Το rapid test ως Τέχνη!
Το rapid test ως Τέχνη!
CAM The Covid Art Museum

«Η ιδέα του Μουσείου Τέχνης Covid γεννήθηκε τις πρώτες ημέρες της καραντίνας στην Ισπανία. Παρατηρήσαμε ότι πολλοί φίλοι μας χρησιμοποιούσαν την Τέχνη σαν απόδραση κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού», γράφουν οι εμπνευστές της προσπάθειας στην ιστοσελίδα.

Ο Ρόκι υπό πίεση...
Ο Ρόκι υπό πίεση...
CAM The Covid Art Museum

«Γρήγορα καταλάβαμε ότι δεν ήταν μόνο οι φίλοι μας, που έκαναν παραγωγή Τέχνης στη διάρκεια της καραντίνας. Κοιτάξαμε προσεκτικά αυτή την τάση και αναρωτηθήκαμε: Τί θα συμβεί με όλα αυτά τα έργα Τέχνης που δημιουργούν άνθρωποι στα σπίτια τους;»

«Και τότε μας ήρθε η ιδέα: ένα μουσείο, απαραίτητα ψηφιακό, που θα συνέλεγε όλη αυτή την Τέχνη της καραντίνας ή την Τέχνη Covid. Στις 19 Μαρτίου κάναμε την πρώτη δημοσίευση και από εκεί και πέρα δεν σταματήσαμε, να παρουσιάζουμε καθημερινά έργα Τέχνης!»

Δείτε εδώ δέκα που ενθουσίασαν εμάς στη Huffpost.

Υπάρχουν δεκάδες άλλα που θα βρείτε συναρπαστικά, θα σας κάνουν άλλοτε να γελάσετε, άλλοτε να συγκινηθείτε και σίγουρα να συλλογιστείτε.

Δημοφιλή